A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kastélyok, paloták

MÉK
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges kiadvány bemutatóját tartották kedden a Libri Könyvpalotában. Bagyinszki Zoltán 20 éve járja a Kárpát-medence régióit, hogy kutassa, megörökítse a történelmi magyarország területén álló vagy sajnos már düledező kastélyokat és palotákat. A most megjelent gyönyörű kivitelezésű Kastélyok és paloták a történelmi magyarországon című kiadvány összesen 141 kastély, várkastély és palota színes fotóját tartalmazza, rövid ismertetéssel, amit szintén Bagyinszki írt.A hazánk területén lévő kastélyok szerves részei történelmünknek, emlékeinknek, hiszen neves családoknak szolgáltak otthonul. A később kisajátított rezidenciák legtöbbje a pusztulás különböző szakaszaiban lelhető fel, vagy nem rendeltetésükhöz méltóan használják. Néhány palota viszont a példás összefogásnak, egy-egy kitűnő befektetési ötletnek köszönhetően megújulva veselkedik neki a következő századnak, számos kultúreseménynek adva helyet. A Kastélyainkért Egyesület évek óta próbál valamelyik európai kastélyvédő programba bekapcsolódni vagy hasonlót kidolgozni, hogy akár az angol vagy francia példát követve valamennyi palotánk megújulva, rendeltetéséhez méltó funkciót töltsön be úgy, hogy ez egyúttal befektetésnek is jó legyen. A most megjelent album 66 magyarországi és 75 határainkon túli főúri rezidenciát mutat be, szembesítve bennünket halódó értékeinkkel, ugyanakkor rengeteg szépséggel. A kötet külön érdeme, hogy három- nyelvű: magyar, német és angol. Előszavát gróf Károlyi György írta Párizsból, a Kastélykápolnák és káplánjaik című fejezetet pedig Török József. Az épületeket, részleteket, enteriőröket 580 színes fotó mutatja be 192 oldalon, van még 30, két oldalt betöltő nagyméretű kép is. A hiánypótló kötet Bagyinszki Zoltán sorozatának második része. A harmadik könyv előreláthatólag jövőre kerül az olvasók elé. A szerző 63 vármegyében több mint 450 magyar kastélyt keresett fel. További tervek szerint a teljes anyag jövőre CD-ROM-on is megjelenik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.