A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kegyelemdöfés Emil Becknek

A.A.
1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a német vívópápa, Emil Beck nélkül jelenjen meg a világbajnokságon a német csapat. A nyughatatlan természetű s teátrális jeleneteiről elhíresült tuberbischofsheimi mester, a német vívósikerek megalapozója ugyanis otthon maradt, s nem éppen önszántából. Beck valószínűleg azóta sem érti, mi történik körülötte. A válogatott tagjai ugyanis egyszerűen leszavazták a korábban megkérdőjelezhetetlen tekintélyű szakembert, s a vele gyakran szópárbajba keveredő Matthias Behrt választották a küldöttség szakmai irányítójának. Ezzel csúcspontjára érkezett az a hatalmi harc, amely a diktatórikus eszközökkel dolgozó Beck és nevelt fia között robbant ki. A harc most úgy tűnik végérvényesen eldőlt, ugyanis a németek első aranyérmét éppen az az Arnd Schmitt szerezte, aki elsőként kérdőjelezte meg Beck módszereit, s legkorábban hagyta el a világszerte híressé vált vívóközpontot. A Bayer Leverkusen párbajtőrözője 11 éve az olimpián még Beck tanácsait hallgatta, most azonban nélküle is eredményes volt, s gyaníthatóan ezzel megadta a kegyelemdöfést egykori mesterének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.