A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

KÉPALÁ

Tóth Szabolcs Töhötöm
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afgán fővárosban kedden nyilvánosan kivégeztek egy asszonyt. A kabuli sportcsarnokban három lövés jelezte: amit Zarina, a férjét meggyilkoló nő tettével megbontott, most ismét teljes lett, ismét egésszé vált. A törvény betűje helyreállította a rendet, megakadályozta, hogy a káosz fölött egyensúlyozó ember visszazuhanjon a teremtés előtti sötétségbe. „Az asszony az utolsó pillanatban megpróbált elmenekülni az ítéletet végrehajtó tálib katona elől, de egy rendőrnő visszavezette a csarnok közepén lévő székhez. Az asszonyt ülve érte a tálib katona három lövése. A kivégzést követően a tömegből sokan az igazságszolgáltatást éltették. Ez volt az első eset a tálibok hatalomra jutása óta, hogy egy nőt a nyilvánosság előtt kivégeztek az országban. A tálib törvények szerint a gyilkosok büntetése nyilvános kivégzés, amelyet az áldozatok hozzátartozói hajthatnak végre: a házasságtörőket megkövezik, a tolvajoknak levágják a végtagjait, a kisebb bűnökért pedig ütlegelés jár” – szól a hírügynökségi jelentés. Lehet rossz is egy törvény, ez mit sem változtat jellegén. A törvény nem dicsér, csak büntet: lemetszi a kiálló részt, eltakarja, csadorba rejti a rendet fenyegető káoszt. És, hogy van-e kivétel a törvény alól? Talán a gyermek. A bennünk lakó. Hát legyetek olyanok!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.