A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Késik a sajtóegyensúly

Sz. Zs.
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eljött az ideje, hogy a nyomtatott sajtóban, illetve a közszolgálati rádióban és televízióban végre a nemzet érdekeinek elkötelezett szakemberek kapjanak teret, akik nem személyes önérvényesítésüket és a politikai zavarkeltést, hanem a valóság hiteles bemutatását tartják mesterségbeli kötelességüknek – nyilatkozta lapunknak Szíjártó István, a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) keretében működő Százak Tanácsának megbízott titkára.A tanács minapi állásfoglalásában ismételten támogatásáról biztosította a kormányzat egyensúlyteremtő szándékát a sajtóban és a tömegtájékoztatásban. Meggyőződésük, hogy a magyarországi újságírók döntő többsége nem csak elhallgatta vagy szándékosan félreértelmezte a rendszerváltozás legfontosabb folyamatait, hanem kifejezetten hátráltatta a történelmi fordulatot. A „százak” felhívják a magyar kormány figyelmét arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt – jószándékúnak indult – változtatások torz eredményeket hoztak. A Magyar Rádió tovább folytathatja a nemzeti értékeket kirekesztő műsorpolitikáját, s az értelmiség java része ma is közlési lehetőség nélkül áll. A Magyar Televízióban továbbra sem rehabilitálták a korábban politikai okokból félreállított újságírókat, ráadásul az újabb elbocsátásoknak olyanok is áldozatul esnek, akik eddigi életművük alapján segítői lehettek volna a valódi nemzeti közszolgálati televíziózás kialakításának – véli a Százak Tanácsa. – A hibák ma még kijavíthatók, holnap viszont már késő lesz. A jelenlegi helyzet fennmaradásáért a következő választásokon súlyos árat fizethet majd a nemzeti-liberális, konzervatív politika – húzta alá Szíjártó István megbízott titkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.