A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kesztyűs kézzel

A. M. L.
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán senki nem gondolt arra, hogy az augusztusi houstoni világbajnokságon és a három kvalifikációs verseny valamelyikén (Szevasztopol, Tampere és Bukarest) egyetlen kvótát sem szereznek a magyar válogatott tagjai a jövő évi olimpiára. A legkellemetlenebb az Európa- és világbajnok Erdei Zsolt szereplése, aki társaihoz hasonlóan szintén kudarcot vallott az egyesült államokbeli vébén – váratlanul korán búcsúzott –, s a mieink közül a húszéves Hídvégi György jutott a legtovább, aki bekerült a legjobb nyolc közé.Az ifjú Hídvégit bő két hónappal ezelőtt orrsövényferdüléssel műtötték, s az ökölvívó elmondta, hogy korábban háromszor „volt eltörve” az orra, s ugyan ő maga sem érti, de ezeknek a kisebb „baleseteknek” nem tulajdonított nagy jelentőséget. Az amerikai világverseny után, a hazaérkezést követően azonban már sebláza volt, s elkerülhetetlenné vált az operáció. Az utóbbi időben láthatóan megerősödött, látványosan megizmosodott Hídvégi körülbelül egy hónapja kezdte el az edzéseket, de egyelőre csak az erőt gyűjti, kesztyűznie még nem szabad. Az úgynevezett kötelezés, zsákolás, iskolázás engedélyezett, s rendszeresen gyakorolja a balegyenes-balfelütés kombinációt. A sportoló a népligeti Koko Gym Jessica bokszklub versenyzője, s az ismert kondiciónáló teremben a tulajdonos, Kovács István vezeti Hídvégi fizikai felkészítését, a szakmai munkát pedig a volt bokszoló, Szikora István és Gazdag Ferenc irányítja. A korábbi tréner, a másfél évvel ezelőtt Hídvégivel Újpestről a Kokó Gymhez igazolt ifjabb Füzessy Zoltán már nem dolgozik a stábban. „Speciális fejvédőben már ötször kesztyűztem is” – jegyezte meg a tehetséges fiatalember, sejtetve, hogy mielőbb szeretne ringbe lépni. A kellemetlen orvosi beavatkozás és a jelenlegi késés ellenére Hídvégi számára is az olimpiai részvétel a cél. „Idén sajnos már nem indulhatok kvalifikációs versenyen. Fáj is miatta a szívem” – tette hozzá, de hangsúlyozta, hogy számára legfontosabb az egészség. „Madár nem vetélytárs, hanem barát” – oszlatott el gyorsan egy kételyt, s ismétlésképpen hozzáfűzte: „Én nem rivalizálok vele”. A téma „a ringben hever”: a 75 kilogrammban szereplő Madár becenévre hallgató Erdei súlyproblémával küszködik, nagyon nehezen tud fogyasztani 81 kilóról 75-re, s ugye Hídvégi súlycsoportja a 81 kilogramm, s egymás elleni csatáikat Erdei nyerte. Márpedig, ha Erdei képtelen lesz lefogyni a döntő viadalokra 75 kilóra, akkor esetleg kiszoríthatja Hídvégit a magyar válogatottból. „Én úgy gondolom, 99 százalékosan biztosra vehető, hogy Madár 75 kilogrammban versenyez, s nem jön fel az én kategóriámba, de ha igen, az sem gond, hiszen tudom, milyen szörnyű kínokkal jár a fogyasztás, mennyire megviseli a szervezetet. Neki is, nekem is a legfontosabb az egészség” – foglalta össze a lényeget Hídvégi. A két bunyós egyébként mindössze néhány sarokra lakik egymástól a IX. kerületben, gyakran összefutnak véletlenül az utcán, kérdés, összetalálkoznak-e a ringben a sydneyi részvételért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.