A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Két frakció Szabolcsban

1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Fidesz kilenc tagja önálló frakciót alakított a közgyűlésben. Így jelenleg a megyében két Fidesz-frakció működik. A párt ügyrendi bizottsága felszólította a megyei választmányt, hogy tárgyalja meg a Helmeczy László kizárását kezdeményező indítványt.A most létrejött kilenctagú Fidesz-frakciót azok a képviselők hozták létre, akik a megyei közgyűlési elnökválasztáson Tóth Andrást, a párt hivatalos jelöltjét támogatták. (Mint ismere-tes, Helmeczy Lászlót más pártok támogatását is igénybe véve választották meg a megyei közgyűlés elnökének, ezért kezdeményezték kizárását a Fideszből.) Seszták Oszkár, az új képviselőcsoport vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: azért döntöttek a csoport létrehozása mellett, mert a közgyűlés kirekesztő magatartást tanúsított velük szemben. Példaként említette, hogy az érintett kilenc személyt nem hívták meg a közgyűlést előkészítő egyeztetésekre. Fáki László, a Fidesz másik csoportjához tartozó önkormányzati képviselő megerősítette: ők nyolcan továbbra is a közgyűlést irányító koalícióban maradnak, s hozzájuk csatlakozik a Független Kisgazdapárt tíz képviselője is. Ez a csoport támogatta Helmeczy László megválasztását. A közgyűlés tegnapi ülésén nem választott alelnököt, így a szervezeti és működési szabályzatban előírt két alelnök helyett még mindig csak egyet választottak. Lapunk úgy tudja, hogy a közgyűlés alelnöki posztjára Szele Ildikó a legesélyesebb. Ő a Helmeczy Lászlót támogató Fidesz-frakció tagja. Alapszabály-ellenes volt a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmányának múlt heti ülése – állapította meg a párt ügyrendi bizottsága. Kozma Péter, a megyei választmány elnöke elmondta: az ügyrendi bizottságtól annak megállapítását kérték, hogy alapszabályszerű volt-e, hogy a Hel-meczy László kizárását kezdeményező javaslatot nem tűzte napirendjére a választmány. Az ügyrendi bizottság állásfoglalása szerint ez ellentétes a párt alapszabályával, a kizárási indítványt meg kellett volna tárgyalni. Ezért az ügyrendi bizottság felszólította a megye vezetését, hívja össze újra a választmányt, és tűzze napirendjére a kizárási indítványt. Kozma Péter elmondta: a választmányt várhatóan a jövő hét második felére hívják öszsze. A jövő hét elején – információink szerint – a Fidesz országos elnöksége tárgyalja a Helmeczy-ügyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.