Két ügyészségi vizsgálat indul?

Vill.
1999. 11. 24. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképzelhető, hogy a megfigyelési ügyben két ügyészségi vizsgálat is indul, mivel – ha a jelentéstervezetet a jelenlegi formájában fogadja el a megfigyelési bizottság – Keleti György (MSZP) nem vonja vissza a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott feljelentését.– Örülök, hogy Kosztolányi Dénes, a megfigyelési bizottság elnöke az általam fölvázolt javaslatokat is figyelembe véve készítette el a testület jelentéstervezetét – közölte lapunkkal Horváth Balázs, a bizottság MDF-es tagja. Hozzátette: a dokumentum szerint a Pokorni Zoltán (Fidesz) elleni adatgyűjtést – amelyet közpénzeken fenntartott infrastruktúrák segítségével végeztek – a testület bizonyítani tudta. Megjegyezte, hogy a többi megfigyelés csupán a gyanú szintjén maradt, mivel a bizottság rendelkezésére álló technikai feltételek azok egyértelmű bizonyítását nem tették lehetővé. Horváth Balázs úgy véli: ennek a hiányosságnak tudható be az is, hogy Somogyi Tamást, Nikolits István egykori titokminiszter hivatalvezetőjét a testület nem tudta meghallgatni. A politikus bízik abban, hogy Pintér Sándor belügyminiszter, illetve Kövér László tárca nélküli miniszter feloldják a dokumentumok titkos minősítését. A képviselő úgy ítéli meg, hogy a jelentéstervezetben kezdeményezett ügyészi vizsgálat bizonyítja majd a többi adatgyűjtés tényét is. Keleti György, a bizottság szocialista alelnöke Horváth Balázzsal ellentétben a tervezetet alkalmatlannak tartja a testület munkájának lezárására. Úgy véli, hogy a dokumentumot módosításokkal sem lehet az MSZP számára elfogadhatóvá tenni. A politikus leginkább azt sérelmezi, hogy a Kosztolányi Dénes által összeállított anyag figyelmen kívül hagyja Orbán Viktor tavalyi bejelentését, holott álláspontja szerint „ennek kellene a kiindulási pontnak lennie”. Keleti leszögezte, hogy az általa kezdeményezett ügyészségi vizsgálat tartalmában eltér a jelentéstervezetben javasolttól, amelyet, ha a dokumentum változatlan marad, nem von vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.