A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Keveslik a kormány ajánlatát

Bákonyi Ádám
1999. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 6-7 százalékos inflációs várakozás nem lehet a bértárgyalások alapja – mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének társelnöke. Hozzátette: a szakszervezet 8 százalékos inflációval számol. A sajtótájékoztatón Főcze Lajos, a konföderáció elnöke bejelentette: december 31-től lemond elnöki titsztségéről.Az autonómok pénteki tanácsülése arról döntött: a kormány által tervezett 6-7 százalékos infláció – minden törekvés ellenére – nem lesz tartható, ezért az nem lehet a 2000. évi bértárgyalások alapja. Az IMF szakértőinek véleménye és a hazai felmérések alapján úgy gondoljuk, hogy az infláció 8 százalékos lesz – mondta Borsik. Hozzátette: a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével folytatott tárgyalásokon a munkáltatói oldal is ezt az álláspontot képviselte. A szövetség szerint a változatlan szja mellett egyszázalékos bruttó keresetveszteség éri a munkavállalókat, ami a 8 százalékkal együtt összesen 9 százalék. Az autonómok 4 százalékos reálbéremelésre vonatkozó követelése tehát 13-14 százalék bruttó keresetnövekedést jelent a kormány 8,25 százalékos ajánlatával szemben. – Miután a munkaügyi kapcsolatok a mélypontra jutottak, ha a kormány ragaszkodik a 8,25 százalékhoz, az garantálja a konfliktusokat – mondta Borsik. A sajtótájékoztatón Főcze Lajos elnök bejelentette: december 31-től önszántából lemond elnöki tisztségéről. Főcze úgy fogalmazott: manapság kíméletlenebb lett a világ, az új kihívásokhoz, feladatokhoz új tisztségviselők kellenek. Az új elnök valószínűleg a jelenlegi öt társelnök közül kerül majd ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.