Kiadják Atyánszkyt

B. L.
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Atyánszky György (FKGP) mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Csurka István (MIÉP) esetében a mentelmi jog fenntartása mellett foglalt állást a testület.Atyánszky György mentelmi jogának felfüggesztése ügyében csődbűntett gyanúja miatt a legfőbb ügyész fordult az Országgyűléshez. Mint megtudtuk: a közvádas eljárásokban, mint amilyen például a csődbűntett, a bizottság mindig a mentelmi jog felfüggesztését javasolja. Isépy Tamás, a testület fideszes elnöke úgy fogalmazott: a képviselőnek is az a jobb, ha a bíróság előtt tisztázhatja magát. Csurka István (MIÉP) esetében azt javasolta a testület, hogy tartsák fenn a mentelmi jogot. A MIÉP frakcióvezetőjét Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere perelte be rágalmazásért, mert a Magyar Fórumban azt állították, hogy a főpolgármester önként jelentkezett besúgónak. A bizottság úgy véli: a kijelentés nem lép túl a véleménynyilvánítás alkotmányos alapjain. Mindkét ügyben az Országgyűlés mondja ki a végső szót, a mentelmi jog felfüggesztéséhez a képviselők kétharmadának támogató szavazata szükséges.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.