A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kinek érdeke a privatizáció?

P. G.
1999. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Temetkezési Intézetnek (BTI) 10 évre az öszszes gondját megoldaná egy 300 millió forintos tőkeinjekció vagy hitel, s ezáltal feleslegessé válna a főváros vezetése által preferált temetőprivatizáció – értesült a Napi Magyarország. A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő vállalat ugyanis – gazdasági mutatóit figyelembe véve – vissza tudná fizetni a hitelt úgy, hogy a lakosság azt nem érezné a bőrén, vagyis a lépés nem járna jelentősebb áremelkedéssel.Információinkat Bánovics Tamás, a BTI felügyelőbizottsági tagja is megerősítette. A MIÉP fővárosi képviselője szerint a temetők kezdeti bérbeadása, majd magánosítása következtében a befektetett tőkét a beruházó gyorsan viszont szeretné látni, s rövid időn belül akár másfélszeresével vagy ennél is nagyobb mértékben emelkednének a temetkezési költségek. Bánovics úgy tudja: az amerikai Service Corporation International nevű temetkezéssel foglalkozó cég – amelynek Eörsi Mátyás szabad demokrata honatya látja el a jogi képviseletét, s már tárgyalásokat is folytatott Atkári János főpolgármester-helyettessel az Angeli és a Tamás úti temetők bérbeadásáról – ötmillió dollárt szánna az egész temetkezési intézet megvételére. Hozzátette, hogy a múlt évben az Óbudai és a Farkasréti temetők összesen 42 millió forint hasznot termeltek a BTI-nek. A magánosítás tehát indokolatlan, csak egy szűk politikai és üzleti réteg érdekeinek kedvezne – mondta. A 300 millió forintos hitelből a cég rendbe tudná tenni az elhanyagolt területeit, új földekkel bővíthetné az utóbbi időkben „betelt” temetőit, és talajcserét is végrehajthatna. Ehhez azonban a tulajdonos fővárosi önkormányzat hozzájárulása szükséges – hangsúlyozta a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.