A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kiss T. Anna nyert

G. T.
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss T. Anna első fokon pert nyert a Magyar Televízió Rt. ellen. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság tegnap kihirdetett közbenső ítéletében kimondta, hogy a Horváth Lóránt tévéelnöksége idején – tavaly ősszel – válságkezelő alelnökké kinevezett televíziós szakember munkaszerződése jelenleg is érvényben van. Ezzel együtt a végzés azt is leszögezi: a közszolgálati televíziónak nem állt módjában májusban érvénytelennek minősíteni Kiss T. Anna munkaszerződését. A bírói testület azonnali hatállyal kötelezte az Magyar Televízió Rt.-t, hogy a szakembert koordinációs alelnökként alkalmazza. Kiss T. Anna elmaradt munkabér címén április 12-én nyújtott be keresetet a Munkaügyi Bíróságra. A per megindítását követően egy hónappal az MTV Rt. nyilatkozatban értesítette: visszamenőleg érvénytelennek tekintik a televízióval korábban megkötött munkaszerződését. Így újabb per indult, immár a szerződés ügyében. A bíróság a két keresetet összevonta, s tegnap a jogalap tekintetében hozott ítéletet. A végzést az érintett felek két héten belül vehetik kézhez, s újabb 15 nap áll rendelkezésre a fellebbezéshez. Mint ismeretes, Kiss T. Anna 1994-től független parlamenti szakértőként részt vett a médiatörvény megalkotásában, ezzel együtt tavaly őszi alelnöki kinevezéséig az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottságának állandó médiaszakértője volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.