A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kivételezettek előnyben

Kovács Barnabás
1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erőteljesen kritizálják a jövő évi sydneyi olimpiai játékok szervezőbizottságát, miután napvilágra kerültek olyan adatok, amelyek azt mutatják, hogy az átlagpolgárokat gyakorlatilag kirekesztették a vetélkedőről. A jelentés nagy botrányt váltott ki, még az ausztrál miniszterelnök, John Howard is kritizálta a bizottságot. A lakosság felháborodása olvasói levelek százaiban és rádióműsorokhoz intézett telefonhívások ezreiben nyilvánult meg.A legelrettentőbb példa a toronyugrás döntője, ahol a 9400 legjobb jegyből csak tizenhatot lehetett megrendelni az egyszerű érdeklődőknek. Nem sokkal jobban néz ki a helyzet a triatlonnál sem – a sportág olimpiai premierjén a 3300 tribünhelyből csupán 24 áll a nagyközönség rendelkezésére. Már maga a jegyvásárlási jog megszerzése sem egyszerű feladat – a legkedveltebb sportágak vetélkedőire egy bonyolultabb rendelési eljárás, majd sorsolás következtében vehet jegyet a rajongó, s ráadásul előre kell fizetni. Hasonlóan rémisztő állapotok uralkodnak a tornánál. Minden tizedik jegy kerül csak szabadpiacra. Valamivel derűsebb a kép a megnyitó-ünnepséget illetően, a 105 262 jegyből 24 296-ot kínáltak megvételre a közönségnek. A legdrágább jegy 1382, a legolcsóbb 105 dollárba kerül. A maradék belépőket – hasonlóan más rendezvényekhez – külföldiek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a szponzorok, a sportági szövetségek és a média kapja. Ezenkívül a szervezőbizottság ez idáig titokban tartott és vitatott akció keretében 325 ezer úgynevezett „prémiumjegyet” kínált fel közvetlenül fontos embereknek, szövetségeknek és egyesületeknek. Ezzel a bizottság önmaga spekulánsává vált. A szervezők azzal a magyarázattal védték jegyeladási politikájukat, hogy pénzt kell szerezni a kasszába, és teljesíteni kell a NOB-bal, a szponzorokkal és a médiával kötött szerződéseket. „Sajnos nagyon kicsi a mozgásterünk” – mentegetőzött az olimpiáért felelős miniszter, Michael Kight egy sajtókonferencián. A szervező bizottság jegyeladásokért felelős tagja, Graham Richardson pedig kereken elutasította a lemondásra való felszólítást, mondván mindent a játékok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.