A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Koalíciós költségvetési egyezség

1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt már lapunk tegnapi számában jeleztük, végleg pont került az agrártárca jövő évi költségvetési támogatása körüli koalíciós nézeteltérés végére. Az Országgyűlés ma dönt a költségvetéshez benyújtott, a fejezeti fő összegeket érintő módosító indítványokról. Bánk Attila (FKGP) az ügyhöz kapcsolódó napirend előtti felszólalásakor vitába keveredett Áder János házelnökkel.– Az FKGP országgyűlési képviselőcsoportjának elnöksége jó szívvel vette tudomásul a kormány és a kisgazda frakcióvezető között a múlt hét végén kötött megállapodást, amely szerint az agrártárca jövő évi 260 milliárd forintos költségvetési támogatása mellett további 65 milliárd forint jut a mezőgazdaságnak hitelgarancia formájában – nyilatkozta lapunknak tegnap Csúcs László a vezetőségi ülés után. A frakcióvezető-helyettes elmondta: megegyeztek abban is, hogy a kormány eltekint attól a korábbi tervétől, amely alapján a kincstárnak, illetve a Pénzügyminisztériumnak engedélyezési joga lenne a különböző agrártámogatások megítélésénél. A kompromisszum értelmében az FKGP visszavonja a földművelésügyi tárca költségvetését érintő módosító indítványait. A kisgazda politikus azért is tartja fontosnak a kormánnyal kötött megállapodást, mert ezzel elkerülték, hogy javaslataikat esetleg az ellenzék támogatásával szavazza meg az Országgyűlés. Csúcs László arról is beszámolt, hogy a kabinet jövőre a költségvetésen belüli átcsoportosításokkal kívánja megkezdeni a négy legelmaradottabb megye – Szabolcs, Borsod, Nógrád és Somogy – felzárkóztatását. Konkrét összegekről még nem döntöttek, a támogatásokat többek között területfejlesztésre, az agrárgazdaság, illetve az infrastruktúra fejlesztésére fordítják majd az érintett minisztériumok. Az agrártárca támogatásáról szóló megegyezés tényéről számolt be Bánk Attila, a FKGP frakcióvezetője tegnap a parlamentben, napirend előtti felszólalásában. A politikus azt is elmondta, hogy a mezőgazdaságra és a vidékfejlesztésre fordítható összeg kevesebb annál, mint amit az FKGP indokoltnak tartott volna. (Mint ismert, a tárca eredeti támogatási igénye 413 milliárd forint volt – a szerk.) Bánk Attilát egyébként napirend előtti felszólalásakor Áder János házelnök kétszer is figyelmeztette, mert a parlament napirendjén lévő ügyről beszélt. A frakcióvezető példátlannak minősítette a házelnök megjegyzését. – Az MSZP támogatja a beruházási célú források 20 milliárd forinttal való növelését célzó kisgazda módosító javaslatot – jelentette be tegnap Orosz Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A politikus hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy ellenőrizzék a pénz elosztását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.