A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Korrekt kapcsolat Oroszországgal

1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország változatlanul érdekelt és kész a korrekt, kiegyensúlyozott és kölcsönösen előnyös együttműködésre Orosz-országgal. Államközi kapcsolataink megkívánják a rendszeres, magas szintű kapcsolattartást, s ezért nagy jelentőségű Martonyi János külügyminiszter hétfőn kezdődő kétnapos moszkvai munkalátogatása s találkozója Igor Ivanov orosz külügyminiszterrel – jelentette ki az MTI tudósítójának tegnap Keskeny Ernő, a Magyar Köztársaság moszkvai nagykövete. Keskeny Ernő emlékeztetett arra: nem Budapest hibája, hogy az eredetileg májusra tervezett Martonyi-látogatást orosz részről elhalasztották. Tavasszal a kétoldalú viszonyban nagyfokú lehűlés történt, miután Moszkva nemzetközi jellegű kérdéseket – NATO-tagságunk, a koszovói válság, az orosz segélykonvoj záhonyi problémája – a kétoldalú kapcsolatokra vetített ki. A tárgyalások témájaként felmerül a Szovjetuniótól örökölt orosz államadósság kérdése, mely jelenleg közel 450 millió dollárt tesz ki. Moszkva már jelezte, hogy a pénzügyi válság miatt nem tudja tartani a 2001 végéig megszabott, egyszer már módosított határidőt sem. A moszkvai külügyminiszteri találkozón kétségkívül téma lesz az Oroszországba származott magyar műkincsek ügye is, hiszen Magyarország napirenden kívánja tartani a témát: október 21-én jegyzékben adta át a feltételezhetően orosz területen lévő magyar kulturális értékek listáját Oroszországnak. Vlagyimir Rahmanyin orosz külügyi szóvivő tegnap Moszkvában megerősítette a magyar külügyminiszter látogatásának tervét. Az orosz külügyminisztérium képviselője kitért arra, hogy az orosz–magyar külügyminiszteri tárgyalásokon nemzetközi kérdések széles körét tervezik megvitatni, ezen belül is elsősorban az új európai szerkezet kialakításának kérdéseit, tekintettel az isztambuli EBESZ-csúcs mérlegére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.