A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kovács Ági bombaformában

S. M.
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss László tanítványai három hete edzőtáboroznak Cipruson, a női úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint kitűnő körülmények között készülhetnek. A Kiss-csapat formaellenőrző versenye a decemberi rövidpályás Európa-bajnokság lesz Lisszabonban, ahol Kovács Ági újabb triplázásra készül.– Ne kíméljen, árulja el, milyen idő van Cipruson. – Hát, havat még nem láttunk. Habár, ma a hőmérséklet kissé visszaesett, csak huszonhárom fok van, s a szél is feltámadt. A csapat egy tengerparti szállodában lakik, amelyhez közel van az uszoda, ahol versenyzőim ötvenméteres nyitott medencében edzenek. A körülmények tehát jók, az eltervezett edzésmunkát eddig maradéktalanul el tudták végezni. – Gondolom, a felkészülés elején nem kímélte tanítványait. – Nem nyaralni jöttünk. Az első két héten a mennyiségen volt a hangsúly. Dr. Kausz István, a válogatott orvosa felméréseket végzett, és soha nem tapasztalt terheléseket mért. Egyedül Risztov Éva betegeskedett, torokgyulladás akadályozta a felkészülését. Güttler Karcsi is velünk van, harmincegy évesen is fiatalos lendülettel edz. – Hogyan érzi magát a visszatérő Kovács Ági? – Ági több mint egy éve nem volt velünk külföldön edzőtáborozni, számára is nagyon hasznos a közös felkészülés. Ezt edzéseredményei is jelzik. – Azt hallottam, hogy ezek még a mester várakozását is felülmúlták. – Hihetetlen, hogyan terjed-nek a hírek Ciprus és Budapest között. Ági valóban remek időeredményeket ért el. – Ez mit jelent számokban? – Maradjon a mi titkunk. Anynyit elárulhatok, hogy minden korábbi edzéseredményét megjavította. Az igazi felmérő a december 9-én kezdődő rövidpályás Európa-bajnokság lesz, ahol pontos visszajelzést kaphatok az eddig elvégzett edzésmunkáról. – Tanítványa milyen távon indul Lisszabonban? – A tervek szerint mindhárom mellúszó távon. – A nyári Eb-n három aranyérmet nyert. Képesnek tartja az újabb triplázásra? – Ha nem jön közbe semmi, akkor ismét három számban nyerhet. Hangsúlyozom, a rövidpályás kontinensbajnokság csupán egy állomás lesz Sydney felé, az egyetlen cél a sikeres olimpiai szereplés. – Nem azért mondom, hogy irigykedjen, jelenleg itthon tombol a tél. – Telefonon hallottunk a hazai havazásról. Remélem, szombatig javul a helyzet, és a Ferihegyi repülőtérről nem lesz gond hazajutni. Egyelőre azonban élvezzük a meleget, habár amint említettem, a hét végi huszonhét fokról csökkent a hőmérséklet...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.