A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Közbeszerzés a Microsofttal

Barát Mihály
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Horváth Pál Ferenc, a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságának (MKGI) főigazgatója és Hercegh Tamás, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója 2 milliárd forint értékű központi közbeszerzési megállapodást írt alá tegnap, Budapesten. A keretszerződés 2001. december 31-ig érvényes. Az ünnepélyes aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott: a szerződés értelmében a Microsoft olyan többkomponensű országos ellátási rendszer létét és folyamatos működését biztosítja, amelynek keretében megvalósítható a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó, illetve a rendszerhez önként csatlakozó intézmények – melyek száma meghaladja az ezret – országos ellátása kedvezményes Microsoft szoftverlicencekkel, termékekkel, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nyújtása. A Microsoft havi rendszerességgel megküldi az MKGI részére a keretszerződés szerinti termékek aktuális árlistáját. A cég vállalta, hogy a leggyakrabban használt termékeket tartalmazó telepítőkészletet Magyarországon gyártja, és elérhetővé teszi, ezzel lerövidíthető a telepítő CD-k szállításának időtartama. Amennyiben a megrendelőnek telepítőkészlete már van, a Microsoft a használatbavételre utólagos jelentést ír elő, így a licenc azonnal használható. Az ellátási rendszer működtetési biztonságát a Microsoft azzal garantálja, hogy már létező ellátási láncokat használ kiemelt prioritással az MKGI kiszolgálására. A licencszállításra és licenccel kapcsolatos szolgáltatásokra a cég a nagybani viszonteladókat, az oktatási szolgáltatások nyújtására pedig a hivatalos oktatóközpontjait jelöli meg. A Microsoft a licencszállítókból és szolgáltatásnyújtókból 11-et, az oktatóközpontokból pedig hatot jelölt ki. A felsőoktatási licenceket is e szerződés keretében lehet beszerezni. Magának az ellátási rendszernek a minőségi megfelelőségét a Microsoft azzal támasztotta alá, hogy a szerződés részévé tette az általa általánosan alkalmazott minősítési rendszert, melynek alapján az egyes minősített szállítók elnyerhetik, illetve elveszíthetik jogosultságukat az MKGI kiszolgálására. A Microsoft és az MKGI negyedévenként közösen tekinti át az egész konstrukció működését, s az ellátási rendszer bővítéséről is ekkor történhet megegyezés. A minősített szállítók a beszerzés egyszerűségét azzal segítik elő, hogy szolgáltatásaikról a Microsoft szakmai koordinációjával ők is katalógustáblázatokat készítettek, melyek a keretszerződés mellékletei. A Microsoft a licencek vonatkozásában Európában a kormányzati szférának nyújtott árkedvezményt biztosítja, ami a dobozos termék árához képest 50 százalékos kedvezményt jelent. Az oktatásban még ennél is nagyobb a kedvezmény, átlagosan 85 százalékos, és jelentős árcsökkenést eredményez a szállítók egymás közötti versenye is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.