A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Közös értékek erősítése

Jezsó Ákos
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) megmutatta a polgároknak, hogyan kell a szabadság lehetőségével élni. Ezzel fontos lépést tett ahhoz, hogy hazánkban kezdetét vegye a lelki rendszerváltás – mondta Stumpf István kancelláriaminiszter a KÉSZ IV. országos kongresszusán, ahol Orbán Viktor kormányfő nevében tartott előadást. A miniszter szerint Magyarországon a polgárosodást nehezíti, hogy meggyengült a közösség összetartó ereje. Kijelentette: amikor a kormány az egyházakat támogatja, azzal olyan közösségeket támogat, amelyek még őrzik a természetes szolidaritás tudatát. A kabinet így egyúttal a polgári fejlődést is erősíti. Felkérte a KÉSZ tagjait, hogy „szó-lítsák meg azokat az embereket, akik hasonló értékekben hisznek, de nélkülözik a közösségeket”. Mint mondta: a millennium jó alkalomnak tűnik arra, hogy felfedezzük a bennünk lévő közös értékeket. – Magyarországot múltja Európához, jövője az Európai Unióhoz köti – mondta Áder János, az Országgyűlés elnöke köszöntőjében. Hangsúlyozta: késznek kell lennünk arra, hogy megfeleljünk a jövő új, mindig változó kihívásainak, de sosem szabad megfeledkeznünk értékeinkről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.