A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Közös nevezőn 315rországgal

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozottabb kormányközi konferenciát támogat Írország – ez lehetővé tenné, hogy az Európai Unió kibővítését ne odázza el a belső reformfolyamat – jelentette ki tegnap Bertie Ahern ír miniszterelnök Budapesten, Orbán Viktorral közösen tartott sajtótájékoztatóján.A magyar kormányfő meghívására kétnapos hivatalos látogatáson hazánkban tartózkodó Ahern azután nyilatkozott a sajtó képviselőinek, hogy a két kormány képviselői a parlamentben aláírták a kábítószerek illegális forgalmazása, a szervezett bűnözés, az emberkereskedelem, a terrorizmus elleni harcban való együttműködésről szóló megállapodást. Az ír kormányfőt Göncz Árpád köztársasági elnök is fogadta látogatása alkalmából. Orbán rámutatott: az EU belső reformfolyamatába illeszkedő kormányközi konferenciának reális, gyorsan elvégezhető mennyiségű és súlyú reformokat kell elvállalnia a konferencia minél előbbi befejezése érdekében. Ahern újságírói kérdésekre válaszolva osztotta Orbán aggodalmát, hogy a kormányközi konferencia késleltetheti a tagjelöltek felvételi időpontját, és Romano Prodira, az Európai Bizottság elnökére hivatkozva kijelentette, Prodi véleménye is azt tükrözi, hogy a jövő márciusban, a portugál elnökség alatt kezdődő konferenciának a francia elnökség alatt kéne befejeződnie, ennek érdekében a minősített szavazásra és strukturális kérdésekre kellene koncentrálni. Helsinkinek döntenie kell – hangsúlyozta Ahern – a tagjelöltek felvételi időpontját illetően. A kormányközi konferencia olyan kérdésekkel is foglalkozni kíván, mint az iszlám vagy Európa határai – fejtette ki Ahern. Az ír kormányfő ezért a konferencia első szakaszában egy úgynevezett „korlátozottabb konferencia” megtartását szorgalmazza, hiszen, mint mondotta: „Ha ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik a konferencia a francia EU-elnökség alatt, akkor jövő karácsonyig sem ér véget.” Orbán Viktor a négyszemközti, majd az azt követő plenáris megbeszéléseket kellemesnek nevezte, nem tagadva: az írekkel elfogultak vagyunk, hagyományos szimpátia s a történelmünkben rejlő közös vonások fűzik össze a két népet. Orbán szerint a két nép hasonlóságát erősítő közös vonás a kultúra iránti mélyebb elkötelezettség is. Igen tanulságos számunkra az utolsó negyedszázad ír története: „Úgy akarunk járni, mint Írország, amely a belépés utáni okos politikájával igen jó eredményeket ért el – fejtette ki a magyar kormányfő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.