A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lakópark épül Rákoskeresztúron

H. L. L.-MTI
1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A vidékkel együtt Budapestnek is fejlődnie kell, hiszen a külföld felé a főváros mutatja meg az ország képét – állapította meg Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tegnap a főváros XVII. kerületében épülő 500 lakásos lakópark alapkövének letételekor. A miniszter szólt arról is, hogy a fejlesztésekkel nemcsak a kerület, hanem a főváros, sőt az egész ország is jól jár. A rákoskeresztúri modell ugyanis országos lakásépítési példa lehet. A tervek szerint 2002 végére készül el a Pesti úton az a sorházakból, családi és társasházakból álló lakópark, amely több száz családnak ad majd otthont. A beruházás összértéke megközelíti a 20 milliárd forintot. A beruházók a 80 ezer forint négyzetméterenkénti ingatlanárral a középréteget kívánják megcélozni. Az alapkő elhelyezését követő szakmai fórumon Koltai Ildikó országgyűlési képviselő elmondta: a Fidesz frakciója kiemelten fontosnak tartja, hogy a kormány mielőbb kialakítsa a nemzeti lakáspolitika főbb irányait. – Célszerű lenne a jelzálog-hitelezés szerepének növelése is – fogalmazott Koltai Ildikó. A Fidesz parlamenti képviselője megemlítette azt is, hogy Nyugat-Európában egy lakás árának átlagosan 85 százalékát teszi ki a hitel aránya, addig Magyarországon ez nem éri el a 20 százalékot. Ennek hátterében az áll, hogy a hitelkamatok indokolatlanul magasak. A Fidesz szakértője kifejtette, hogy az állam lakáskamat-támogatási rendszerét újra kell gondolni. A 2000-ben létrehozandó új lakástámogatási rendszer jellemzője lenne, hogy a régi, úgynevezett szociálpolitikai kedvezmény mai formája megszűnne, s beépülne egy otthontámogatási rendszerbe. Ez pedig lehetővé tenné, hogy ne csak új lakás vásárlásakor, hanem használt ingatlan vételekor is igényelhető lenne a támogatás. Devánszkiné Molnár Katalin, a XVII. kerület polgármestere szerint Rákoskeresztúrra szinte levegőt venni járnak haza belvárosból érkezők. A kerület szocialista polgármestere a Napi Magyarországnak elmondta: örömmel vette, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium első embere, Torgyán József helyezte el a lakópark alapkövét. – A lakópark építése Rákoskeresztúr számára környezetvédelmi szempontból előnyösnek látszik. Más kérdés, hogy az itt élők az eddig sem túl jó közlekedés további romlásától tartanak – jelezte a polgármester asszony.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.