A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Lánctalpast és MiG22621-es vadászokat is vásárolhatunk

Rozgics Mária
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid időn belül szerződést köt a honvédelmi tárca az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel a használaton kívüli ingatlanok átadás-átvételéről. Januártól a már feleslegessé vált ingóságokat értékesítik hasonló módon, így a rendszerből kivont egyenruhákon át a MiG–21-es vadászgépekig minden a vagyonkezelő céghez kerül. Változás várható a sorkatonai szolgálatban, elképzelhető, hogy a kiképzési idő után akár pénzre is átváltható lesz a további hat hónap.Két csomagban 260, illetve 17 ingatlanát adja át a Honvédelmi Minisztérium az ÁPV Rt.-nek, amelyért kilenc-, majd hárommilliárd forintot kap. Az átadás-átvétel november 15-i határidejét a még jelenleg is tartó ártárgyalások miatt nem tudták tartani – hangsúlyozta Wachsler Tamás. A tárca közigazgatási államtitkára a Magyar Köztársaság honvédelmének egészét érintő stratégiai felülvizsgálat koncepciójáról készült jelentés elfogadását követően a tegnapi sajtóbeszélgetésen elmondta: hazánk NATO-csatlakozásakor azért vált szükségessé a korábbi reformfolyamatok felülbírálata, mert a költségvetés és a vállalt kötelezettségek köszönő viszonyban sem voltak. A működőképesség megteremtése érdekében a haderő kor követelményei szerinti átalakításának egyik legfontosabb lépéseként a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar integrációját emelte ki. A közigazgatási államtitkár elmondta, januártól több szervezeti változás is várható, amelyek között a felsőoktatás átalakulását, a háttérintézmények átszervezését említette az államtitkár. A jelentős létszámcsökkenés következtében a sorkatonai szolgálatban is változás várható, a sorozást azonban nem tervezik eltörölni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.