A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Légi felvételek

1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Corvina Kiadó 1999. évi sikerlistáján egyaránt szerepelnek művészeti könyvek, gasztronómiai munkák és közvetlenül a pedagógiához kapcsolódó alkotások, jeleként annak, hogy miközben megőrzi eredeti profilját, új szakterületek gazdájaként is jelentkezik. Nincs ez másként – derült ki a kiadó minapi könyvbemutatóján – a frankfurti könyvvásár és karácsony között megjelenő kiadványok esetében sem. Van közöttük történelmi, pedagógiai, művészettörténeti mű, de olyan reprezentatív kötet is, amely bolygónkat ábrázoló légi felvételeket tartalmaz. Az utóbbi mű szerzője Yann Arthus/Bertrand, napjaink egyik legnagyobb fotóművésze, aki nyolc év munkájával hozta létre a szó szoros értelmében is fajsúlyos (séta közben aligha lapozgatható) alkotását. Mintegy hetven ország fölött készített felvételeihez neves tudósok írtak összefoglalókat, dokumentuma a Föld szépségeinek és az emberi beavatkozás káros hatásainak. A kultúra területeivel foglalkozó könyvek sorában látott napvilágot a Magyar képzőművészet a 20. században című kiadvány. Az Andrási Gábor, Pataki Gábor, Szücs György és Zwickl András szerzőnégyes munkája hézagpótlónak számít, hiszen a témáról több mint három évtizede nem jelent meg teljességre törekvő áttekintés. A történelem iránt érdeklődők figyelmébe ajánlja a kiadó a Faktum sorozatban közreadott A berlini csata című Cornelius Ryan-kötetet. A Magyarországon is jól ismert történész munkájában a második világháború utolsó és egyben egyik legvéresebb öldöklésével, valamint a Szovjetunió és az Egyesült Államok hadvezeté- sének taktikázásával foglalkozik. Gy. Horváth László irodalmár és műfordító kötete a Japán kulturális lexikon. A középiskolai tankönyvsorozat újdonsága a Budaváriné Béres Erzsébet és Kelecsényi László Zoltán gyakorló pedagógus szerzőpáros Szövegértés – szövegalkotás című kétkötetes munkája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.