A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lemondott az LRI igazgatója

1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali hatállyal lemondott tisztségéről Kovács Péter, a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI) igazgatója tegnap. A szaktárca vezetője, Katona Kálmán pedig elfogadta a lemondást – jelentette be Bán Tamás, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium (KHVM) közigazgatási államtitkára. A megüresedett posztra később ír ki pályázatot a tárca, addig miniszteri biztost neveznek ki az LRI élére. Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter tegnap reggel hivatalában fogadta az LRI igazgatóját, megbeszélésük elején nem lehetett tudni Kovács Péter lemondási szándékáról, az igazgató a tárgyalás folyamán döntött arról, hogy megválik a vezetői széktől. A csaknem három órán át tartó megbeszélésen először Katona Kálmán, majd Bán Tamás államtitkár próbálta tisztázni az LRI-nél kialakult helyzetet Kovács Péterrel. Bán Tamás tájékoztatása szerint egyértelművé vált, hogy Kovács Péter ősszel belső vizsgálatot kezdeményezett az LRI-nél, ám a vizsgálat jelenlegi fázisában ellentmondásos megállapításokat tartalmaznak a jelentések. A közlekedési tárca ezért számvevőszéki vizsgálat lefolytatását javasolja. – A minisztériumnál nem tervezik, hogy az ügyben Somogyi Tóth Gábort, az LRI korábbi igazgatóját, a 2/B terminál végső átadásáról szóló jegyzőkönyv aláíróját is megkérdezik, mivel a vizsgálatot a KHVM egy külső szervezetre bízza – tette hozzá az államtitkár. Kovács Péter újságíróknak nyilatkozva közölte: egyetért a számvevőszéki vizsgálat szükségességével, mivel szerinte csak egy objektív vizsgálóbizottság tudja megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket a belső vizsgálat során nem tudtak tisztázni. Az LRI éléről távozó igazgató cáfolta, hogy lemondása hátterében a felelősség elismerése áll. Kovács Péter kijelentette: azért távozik posztjáról, mert nem látja biztosítva az általa kezdeményezett belső vizsgálat eredményes befejezését, és úgy érzi, egyes kollégáitól nem kapja meg az ehhez szükséges támogatást. – Kovács Péter arra kérte a minisztert, hogy felmentését követően ismét elfoglalhassa régi munkahelyét. Az LRI lemondott igazgatója korábban a Malév olaszországi igazgatója volt – közölte Müller Mihály, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium sajtófőnöke. – Akkor okoztam volna kárt az LRI-nek és az államnak, ha nem írom alá a 2/B terminál átadásáról szóló jegyzőkönyvet – jelentette ki Somogyi Tóth Gábor, a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság LRI forgalmiigazgató-helyettese tegnap az MTI érdeklődésére. Somogyi Tóth Gábor, aki a dokumentum aláírásakor az LRI megbízott igazgatójaként dolgozott, cáfolta a Népszava személyével kapcsolatos állításait. Közölte: az írásban több tárgyi tévedés is szerepel, ezért a Népszava szerkesztőségét felkéri: helyesbítsék a szerdán megjelent információkat, és közöljék levelét, amelyben tételesen cáfolja az újság értesüléseit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.