Lesz költségvetés

K. F.
1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány és az FKGP frakcióvezetése az elmúlt napokban véglegesen lezárta a költségvetéssel kapcsolatos egyeztetéseket, melyek középpontjában az agrártárca jövő évi támogatása állt – értesült lapunk kisgazda forrásokból. A részletekről csak annyit tudni, hogy a kisgazdák elégedettek a megállapodással, de az általuk igényelt 413 milliárd forintnál kevesebbet kap a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium. Információnkat Bánk Attila frakcióvezető sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, mindössze annyit mondott: ma a parlament plenáris ülésén napirend előtt részletesen kifejti a költségvetéssel kapcsolatos frakcióálláspontot, és biztos abban, hogy a fejezeti fő összegeket a koalíciós partnerekkel együtt szavazzák meg. Mint ismert, a kormány múlt heti ülésén úgy döntött, hogy 55 milliárd forinttal növeli a reorganizációs gazdakeret állami garanciáját, ám az agrártárca többletigényeit nem támogatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.