Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Levél Bábolnáról

K. F.
1999. 11. 23. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Bábolna Rt. jövője miatt aggódó polgárok” levelet intéztek Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez, amelyben személycseréket javasolnak a vállalat vezetőségében – értesült a Napi Magyarország. A névtelen levélírók felhívják a figyelmet, hogy a jelenlegi vezetők tönkreteszik az egykori bábolnai „mintagazdaságot”. Azzal vádolják a Fidesz közelinek nevezett Sárfy Péter megbízott vezérigazgatót, hogy régi pártállami kollégáit és barátait helyezte olyan pozíciókba, amelyekben gyakorlatilag munka nélkül kapnak 300-400 ezer forintos fizetéseket. A dokumentum szerint Dunai András – aki Dunai Imrének, a Horn-kormány egykori ipari miniszterének a fia – havonta 450 ezer forintos jövedelemben plusz gépkocsihasználatban részesül anélkül, hogy konkrét munkaköre lenne. A levél szerzői nehezményezik, hogy a nyár közepén leváltották vezérigazgatói posztjáról a kisgazdák jelöltjét, Karner Istvánt. Azt szeretnék elérni, hogy a kormány távolítsa el az „MSZMP-s múlttal rendelkező vezetőket”, akik szerintük „kifosztják” a Bábolna Rt.-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.