A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Magyar konzuli szolgálat Kassán

Tornay István (Pozsony)
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest és Pozsony között elvi megállapodás van a konzuli hálózat fejlesztéséről, s ennek keretében Magyarország 2000 második felében szeretne Kassán főkonzulátust nyitni. A kölcsönösség jegyében Szlovákia Békéscsabán tenné ugyanezt, bár a hírt Pozsonyban hivatalosan még nem jelentették be. A Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetsége tegnap arról tájékoztatta a sajtó néhány képviselőjét, hogy a főkonzulátus előkészítéseként decembertől konzuli fogadóórákat tartanak Kassán. Az elsőre, ünnepélyes keretek között, e héten csütörtökön kerül sor, s azt követően minden hónap első csütörtökén és péntekén mindaddig, amíg meg nem nyitja kapuit az új főkonzulátus. A nagykövetségnek saját épülete egyelőre nincs, a fogadóórákat is bérlemény keretében oldották meg a Fő utca 67. szám alatti épületben. Fontos esemény lehet ez a kelet-szlovákiai régió lakosainak életében, hiszen eddig a legapróbb ügyek miatt is 400-500 kilométert kellett Pozsonyba utazniuk. Boros Miklós nagykövet a Napi Magyarország kérdésére válaszolva azt hangsúlyozta, hogy a cél egyrészt a konzuli ügyfelek jobb kiszolgálása, másrészt a térségben élő magyarsággal való kapcsolattartás megkönnyítése és ösztönzése. A keleti régiók Szlovákia gazdaságilag legelmaradottabb területei közé tartoznak, ezért a nagykövet szeretné, ha a Gazdasági Minisztérium egyik szakértője is a főkonzulátus keretében dolgozna. „Így megkönnyíthetnénk a határ két oldalán lévő, viszonylag elmaradott térségek közötti kapcsolatteremtést. Azt is mondhatnám, hogy a főkonzulátusnak ez lesz az egyik elsődleges célja. Jó lenne továbbá, ha idővel a kulturális tárca képviselője is helyet kaphatna a főkonzulátuson, ezáltal szélesíteni lehetne a pozsonyi magyar kulturális intézet tevékenységét.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.