Magyar marad, Pető félreáll

Kis Ferenc
1999. 11. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ mai tisztújító küldöttgyűlése megerősíti pozíciójában a jelenlegi elnököt, Magyar Bálintot, aki egyedüliként vállalta el a jelöltséget. A párt jövőbeli stratégiája körüli vitában alulmaradt Bauer Tamás nem indul az ügyvivői tisztség megtartásáért. A személyi változások érdekessége, hogy Pető Iván volt pártelnök már jelezte, hogy a jövőben nem kíván részt venni az SZDSZ vezető testületeinek munkájában. Ezzel kapcsolatban Horn Gábor ügyvivő a szabad demokraták tegnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: helyesnek tartja, hogy az SZDSZ-ben vezető politikusok is „képesek visszavonulni” és átadni helyüket a fiataloknak. Ugyanakkor sajnálja, hogy Pető Iván – aki a rendszerváltozás egyik meghatározó alakja – háttérbe kerül. Az egységre való törekvést jelzi, hogy Demszky Gábor, Kuncze Gábor és Pető Iván – akik az elnökjelöltséghez elegendő szavazatot kaptak – egyaránt visszaléptek Magyar Bálint javára. A párt vezetése ezzel a lépéssel felsorakozott a jelenlegi elnök mögé, azt azonban korábban bejelentették, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a következő tisztújító küldöttgyűlést nem két év múlva, hanem már 2000 őszén megtartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.