A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Magyar napok Thaiföldön

Udvari Gábor
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk szeptember 13-i számában beszámoltunk, 14 thaiföldi cég tartott sikeres árubemutatót Budapesten. A közelmúltban 29 magyar kis- és középvállalati vezető járt Thaiföldön, hogy a magyar napok keretében gazdasági kapcsolatainkat erősítse. Az üzletemberek látogatása után Pradap Pibulsonggram, a Thaiföldi Királyság nagykövete lapunknak elmondta, hogy mind az államközi, mind a gazdasági kapcsolatok jól fejlődnek a két ország között. Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke kétszer járt Thaiföldön, és Torgyán József miniszter is sokat tett a baráti viszony erősítéséért. Rendkívül kedvező lépésnek tartja a nagykövet, hogy Martonyi János magyar külügyminiszter Bangkokban találkozott a thaiföldi külügyminiszterrel. Ezen a megbeszélésen politikai, gazdasági és szociális kérdéseket egyeztettek. Thaiföld örömmel venné, ha Orbán Viktor miniszterelnök is ellátogatna országukba. A nagykövet nagyra értékeli a bangkoki magyar nagykövet munkáját, aki mindent megtesz a két ország kapcsolatainak fejlődéséért. A nagykövet hangsúlyozta: fontos a thaiföldi emberekkel megismertetni Magyarország szerepét. Magyarország szerepe nő a közép-európai térségben, tagja lett az OSCD-nek és a NATO-nak is. A közeljövőben várhatóan az Európai Uniónak is tagja lesz. Ha a thaiföldiek nem ismerik fel Magyarország jelentőségét, nem akarnak oda utazni és nem veszik meg a magyar árukat sem. Ezért is volt fontos a magyar üzletemberek thaiföldi látogatása. A kéthetes magyar termékbemutatón a látogatók megízlelhették a magyar borokat, és magyar árukkal ismerkedhettek meg. Az országban már 50 Ikarus autóbusz közlekedik, és remélhetően számuk tovább nő. A gazdasági megbeszélések eredményeként kapcsolat alakult ki a székesfehérvári és a thaiföldi ipari park között. Szó volt a közös autógyártásról és a közös építőipari együttműködésről is. Remélhetően a közeljövőben magyar étterem nyílik Bangkokban. A magyar exportnak jó piaci lehetőségei vannak Thaiföldön. Magyarország főleg mezőgazdasági termékeket és borokat szállít, míg Thaiföld számítógépeket, ruhákat, elektronikai részegységeket, gumit és jó minőségű alkatrészeket exportál. A thaiföldi jó minőségű alkatrészekből Magyarországon készterméket állítanak elő, amit harmadik piacon értékesítenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.