Magyar226indiai szeminárium

1999. 11. 18. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Delhi Magyar Intézet és az Ázsiai Társaság közös rendezésében Kőrösi Csoma Sándor-szemináriumot tartottak magyar és indiai tudósok részvételével 1999. november 16–17-én Kalkuttában. A tudományos ülésen felszólaló Pál József helyettes államtitkár a magyarok eredetét kereső Kőrösi Csoma tibeti szótárának, nyelvtanának és szövegkutatási munkásságának az egyetemes Kelet-kutatásban betöltött jelentős történelmi szerepét hangsúlyozta. A téma legrégebbi és legjelentősebb kutatóintézetének képviselőin kívül előadást tartottak: Bethlenfalvy Géza, a Delhi Magyar Intézet igazgatója, Sárközi Aliz, Ruzsa Ferenc, Kubassek János, Körtvélyesi Tibor, Szegedi Mónika orientalista kutatók és Hidas Gergely egyetemi hallgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.