Másodszor az olaszok ellen

S. N. Zs.
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak a Bajnokok Ligájában szereplő magyar kupacsapatok eredményeit nézzük, azt gondolhatnánk, hogy könnyű dolga van a női szövetségi kapitánynak, Rátgéber Lászlónak, hiszen jó formában lévő kosarasokkal készülhet az Európa-bajnoki selejtezőkre. A továbbjutásra ugyanis a GYSEV és a PVSK is esélyes, ám ugyanezt nem mondhatjuk a válogatottról, amely utoljára két éve, a hazai rendezésű Eb-döntőn szerepelhetett. A Rátgéber László által irányított együttes Olaszország, Oroszország és Finnország legjobbjaival veszi fel a versenyt, ráadásul nem is a legjobb öszszeállításban. Az első számú irányító, Iványi Dalma ugyanis záróvizsgái miatt nem tudott hazautazni az Egyesült Államokból. Rátgéber azonban nem arról híres, hogy könnyen feladja, sőt szerinte egy jó rajttal kellő önbizalomhoz juthatnak a játékosok. Ehhez előbb holnap Pécsett Olaszországot kellene felülmúlni, majd szombaton Finn-országból két ponttal hazatérni. Ha ez a két győzelem már tarsolyban lesz, akkor nyugodtan mehet az együttes Oroszországba, hiszen még egy esetleges vereség esetén is megőrizné az esélyt a továbbjutásra. – Remélem, a PVSK múlt heti sikere az olasz Schio ellen nem csupán a játékosoknak tett jót, de a közönség érdeklődését is felkelti a válogatott mérkőzése iránt, hiszen nagy szükségünk van a biztatásra – magyarázta a kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.