A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Maszekoló titkosügynökök

1999. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP – mint azt már három hónappal ezelőtt megírtuk – nyilvánosságra hozná a megfigyelési ügy dokumentumait és elismerné, hogy az elmúlt ciklusban a szolgálat és egyes magáncégek között tisztázatlan viszony alakult ki, az állományba tartozó ügynökök a magánszektorban is munkákat vállaltak. Nem látják ugyanakkor igazolva Orbán Viktor miniszterelnök tavaly augusztusi bejelentését. A bizottság elnöke nem foglalkozik a szocialista javaslattal.– Jelenleg a testület jelentését készítem, éppen ezért nem foglalkozom a szocialisták újabb határozati javaslatával, amely mindenki számára ismert, és egyetlen új elemet sem tartalmaz – jelentette ki lapunk kérdésére Kosztolányi Dénes, a megfigyelési bizottság fideszes elnöke. Vancsik Zoltán (MSZP) a Magyar Hírlap tegnapi számában elmondta: elfogadhatónak tartaná, ha Orbán Viktor, Kövér László vagy Stumpf István elismerné: valaki nem megfelelően tájékoztatta a miniszterelnököt, aki ennek következtében fogalmazott pontatlanul és megalapozatlanul tavaly augusztusi bejelentésekor. A politikus szerint ezzel a megoldással a kormányfő is elégedett lehetne. Vancsik kijelentése egyébként korántsem újkeletű. A szocialista képviselő már több bizottsági ülésen is hangot adott ezen véleményének. Közölte azt is, hogy értesülései szerint Földi László, az Információs Hivatal (IH) egykori műveleti igazgatója vezette félre a miniszterelnököt, és hajszolta bele őt a megfigyelési ügybe. Földi ezt akkor határozottan cáfolta. Vancsik Zoltán a Napi Magyarországnak már három hónappal ezelőtt (1999. augusztus 17-én) elmondta: az előző ciklusban közpénzen folytattak magánmegrendelésekre munkát a titkosszolgálatok, illetve az azokban tevékenykedők által alapított cégek munkatársai. A politikus ugyanakkor hozzátette, szó sincs arról, hogy fideszes politikusokat, illetve azok családtagjait figyelték volna meg. Éppen ezért az MSZP azt javasolja, hogy a megfigyelési ügyben a bizottság tagjai elé tárt dokumentumokat hozzák nyilvánosságra. A politikus lényegében most ezt ismételte meg a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában. A szocialista képviselő korábban leszögezte: készek elfogadni egy olyan jelentést, amely azt tartalmazza: nem került sor MSZP- vagy kormánymegbízásból fideszes politikusok, illetve azok családtagjainak megfigyelésére, ugyanakkor állami kézben lévő eszközöket, infrastruktúrát használtak magánmegrendelés teljesítése során. Gyakori volt, hogy a munkát végző azt sem tudta, hogy állami, vagy magánmegrendelőnek dolgozik – fogalmazott Vancsik. A szolgálatoknál lévő állapotokkal a későbbiekben a nemzetbiztonsági bizottságnak kell foglalkoznia – tette hozzá. Vancsik Zoltán most tartalmilag ezzel megegyezően nyilatkozott a Magyar Hírlapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.