A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Matyi

1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jaj Szűrös Mátyásnak, amiért szegény volt képes egyéni véleményét elmondani a minap a parlament külügyi bizottságában. Boldogtalan honatya arról beszélt, hogy a Jeszenszky-ügyet zárt ülésen kellene tárgyalni, tekintettel bizonyos személyiségi jogokra. Na most ilyet nem szabad mondani szocialista képviselőnek, abban az esetben, ha a párt – a Párt – testületileg úgy dönt, márpedig nincsenek itt semmiféle személyiségi jogok, le Jeszenszkyvel! Szűrös Mátyás másképpen gondolta. Szerintem még megüti a bokáját. Szűrös Mátyás a jelek szerint nem tudja, hogy pártfegyelem is van a világon, ha egyszer azt mondják a Köztársaság téren, hogy balra van a jobb, illetőleg elöl a hátul, a fegyelmezett pártkatona vigyázzállásba mered, és mameluk módon véghez visz mindenféle butaságot. Szűrös Máyás most, eléggé el nem ítélhető módon, a fejét és a szívét használta. Lesz még baja ebből... Nagyon jó lenne látni a leendő pártvádiratot: „Szűrös elvtárs megszegte a pártfegyelmet, gombnyomogató keze önálló életre kelt, ami erkölcsileg és pártpolitikailag egyaránt elítélendő. Javaslom, határoljuk el magunkat Szűrös elvtárstól!” Soha ilyen közel nem éreztem magamhoz Szűrös Mátyást. Ember az embertelenségben. Fehérek közt egy európai. Vagy csak egy honatya, akinek elege volt gombnyomogató automataként működni. Mi lesz ebből? Balhé. Szűrös Mátyást be fogják idézni a Köztársaság téri szocközpontba, szúrósan a szemébe néznek, nézze, Szűrös elvtárs, nem ezt vártuk magától. Önt a mozgalom küldte, ehhez képest jobboldali, azt ne mondjam, polgári magatartást tanúsított, mint cimborái, Trockij és Buharin annak idején. Nagy kérdés, hogyan reagál erre az önálló életre kelt Szűrös Mátyás, vállalja-e a vádakat, vagy pedig azt mondja: tekintetes Központi Bizottság, Kovács László elvtárs, én, Szűrös Mátyás, fütyülök magukra, menjenek már innét ezzel a sok elvtársi marhasággal. Nézzenek a naptárra, meg a tükörbe. Na, ugye? Mire Kovács pártvezető szelíden elpirul, beletúr Szűrös Mátyás fürtjeibe (dús haja van Szűrös Mátyásnak), megmasszírozza a csuklyásizmait, majd azt mondja, ne haragudj, Matyi, csak hivatalból piszkálunk, végeredményben igen jó, amit csinálsz, gyere máskor is. Kérdés, mit mond erre Matyi...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.