A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megalakult az olajalbizottság

Blázsovics
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzati bizottság tegnap megalakította a korrupciógyanús olajügyek vizsgálatával foglalkozó albizottságot, amelynek elnökévé Buza Attila fideszes képviselőt választották. Az albizottság ma tartja első ülését, amelyen Györgyi Kálmán legfőbb ügyészt hallgatják meg. Mint azt Buza Attila lapunk érdeklődésére elmondta: a legfőbb ügyésztől az ügyben várnak tájékoztatást, hogy milyen joghézagok tették lehetővé az olajszármazékokkal való visszaéléseket, eddig milyen olajügyeket vizsgáltak, s melyekben születtek már ítéletek. Hozzátette: az albizottság annak a dokumentumnak a tartalmára is kíváncsi, amelyet a miniszterelnök néhány héttel korábban ez ügyben átadott Györgyi Kálmánnak. Buza Attila rámutatott arra is, hogy minden kritika ellenére ez az első testület, amelyik érdemi lépéseket tesz az olajügyek felderítésére. Az FKGP-frakció továbbra sem delegál tagokat a testületbe. A kisgazdák már korábban leszögezték, hogy ők az általuk kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság munkájában kívánnak részt venni. A parlament egyébként legutóbbi ülésén a képviselők négyötödének szavazatával határozott arról, hogy a Ház kivételes és sürgős eljárással tárgyalja meg a vizsgálóbizottság létrehozásával kapcsolatos indítványt, így ez a testület akár már decemberben megkezdheti az érdemi munkát. A most megalakult albizottság kész megosztani vizsgálata eredményeit a testülettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.