Megbüntetik Szűröst?

P. Z.226MTI
1999. 11. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az MSZP még nem döntött arról, hogy lesz-e saját államfőjelöltje, de nagy valószínűséggel igen – mondta tegnap Kovács László, az MSZP elnöke. Hozzátette: a köztársaság elnökének pártok felett álló, a nemzeti konszenzust kifejező személynek kell lennie. Ha a koalíció olyan személyiséget javasol, aki a követelményeknek megfelel, akkor nem tartom elképzelhetetlennek, hogy felsorakozzunk a jelölt mellé – fogalmazott, megemlítve: ennek ma nagy esélyét nem látja. Az MSZP-nek lesz saját államfőjelöltje, aki biztos, hogy nem a jelenlegi kormány valamelyik tagja – nyilatkozta Kovács László két héttel ezelőtt, amikor lapunk megírta, hogy felmerült Martonyi János külügyminiszter esetleges jelölése. A rendezvényen Kovács kifejtette azt is, nem érti, hogy Szűrös Mátyás miért kérte és szavazta meg, hogy az Országgyűlés külügyi bizottsága zárt ülésen folytassa le az úgynevezett „Jeszenszky-levélügy” vitáját. Molnár Gyula, a külügyi bizottság szocialista alelnöke lapunknak elmondta, nem kezdeményez etikai eljárást, mert politikai ügyről van szó. Hozzátette: mivel a frakcióvezetés jelenleg is értékeli a képviselők bizottságokban végzett munkáját, amit személycserék fognak követni, külön eljárásra nincs szükség ahhoz, hogy Szűrös Mátyást leváltsák. Kovács László közölte: húsz körül van azon MSZP-s bizottsági tagok száma, akiknek aktivitásával a frakcióban működő munkacsoportok vezetői elégedetlenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.