A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megint itt járt az exkormányfő

P. Z.226MTI
1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista párt egyfajta „szellemi offenzívát” folytatva szeretne előállni „Magyarország jövővíziójával” – mondta Földes György, az MSZP választmányának elnöke, miután a párt több vezető testülete együttes ülést tartott szombaton. Kovács László pártelnök elmondta, a szocialisták elképzelhetőnek tartják, hogy egy nyugati típusú jobbközép párttal együttműködjenek.– Az MSZP jövőre alternatív gazdaságpolitikai koncepciót dolgoz ki – közölte szombaton Kovács László. A pártelnök az MSZP választmányának, elnökségének és egyeztetőbizottságának szombati összevont ülésén – ahol a 2000. évi szocialista politika irányait vitatták meg – elhangzottakról elmondta, alternatívát kívánnak felmutatni a kormány félelmet keltő demokráciafelfogásával szemben. Az MSZP szövetségi politikájával kapcsolatban kiemelte, hogy bővíteni kívánják az együttműködést a civil szervezetekkel és a szakszervezetekkel. „A szocialisták közül sokan még nem látták be, hogy szellemi téren szerzett győzelmek nélkül nehéz lesz politikai győzelmet aratni, nehéz lesz a közéletet tematizálni” – áll A szocialista politika irányai 2000-ben című vitaanyagban, amelyről szombaton tárgyaltak. A Földes György által készített dokumentum szerint kitűzhető cél, hogy az MSZP az egyharmados támogatottság fölé kerüljön, és tartósan ott is maradjon. A fiatalabb nemzedék felé nyitás az MSZP stílusának frissítése nélkül elképzelhetetlen. Kovács László tegnap ismét tárgyalt a Magyarországon tartózkodó Németh Miklós volt miniszterelnökkel. – Németh Miklós megerősítette: hazatérésének időpontjáról a jövő év nyara előtt hozza meg döntését, és azt elsőként az EBRD vezetésével, majd az MSZP országos elnökségével fogja közölni – számolt be a négyszemközti találkozóról Kovács. A Népszabadság tudósítása szerint egy pénteki fórumon Németh Miklós kijelentette: „Az már biztos, hogy visszatérek a hazai politikai életbe, mégpedig szocialista színekben.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.