A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megint mutogatnak

1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mátyásföld legszélén, közvetlenül a Szilas-patak mellett, az Újszász úton hatalmas multireklám-hirdetőtábla áll már vagy két esztendeje. Mi, itteniek ellettünk volna nélküle is, mert az ember maradi, röghöz kötött, nem mindig érti az idők szavát. (Plusz senki sem kérdezett bennünket, akarunk-e a portánk elé gusztustalan, tolakodó multireklám-hirdetőtáblát, vagy nem akarunk – és akkor ők, multireklámék szíves elnézéseket kérve arréb hurcolkodnak majd néhány útkereszteződéssel.) A lényeg: itt ez a táblamonstrum, amelyen hetente-kéthetente új és új kép meg szöveg szerepel. Hol az, hogy újra jön ám a Friderikusz, hol meg a Frei-dosszié miatt verik félre a harangokat, hol meg a cigarettaszívás előnyeiről értesítik a mátyásföldi lakosságot. Most éppen egy gusztustalan, ragyás, napszemüveges ember mutat ránk a plakátról kíméletlenül: „GO WESTend!” Szabad fordításban: nyomás a WESTendbe, merthogy megnyílt a Media Markt. Ragyás ember azt üzente, el kell menni a WESTendbe! Fellebbezésnek helye nincs, ez itt multiföld! Ez Mátyásföld, és az is marad, nem adjuk! Mutogathatsz, ragyás (ugyanígy mutogatott a Tanácsköztársaság lábszártekercses vöröskatonája is tizenkilencben – talán innen a plakátötlet), úgysem mész semmire. Nekünk itt már elegünk van a diktatúrákból, Rákosiból, Kádárból, Grószból..., meg a multikból is. Majd megyünk, ha akarunk. Csak nem fogtok elvinni?!... Mi mátyásföldiek (cinkotaiak, nagytarcsaiak, árpádföldiek, sashalmiak, celldömölkiek, mórahalmiak, földiek...) elboldogulunk magunk is itt, a patak mellett, a kiskertben, a kisboltban, a kispadon. Kösz, nem kérünk a technozenéből, a szórólapokból, az anglomániából, az agylágyításból. Van abból elég. Ne üljetek rá a kertjeinkre, a mindennapjainkra, a lelkünkre!... Hé, multifiúk, sok rossz fehér ököl! Errefelé (Cinkotán, Nagytarcsán, Csömörön) még népviseletben járnak az idősebb emberek, jószágot etetnek, magot vetnek, emberi szót használnak. Ez itt még védett terület, amolyan skanzen, talán rezervátum. Itt mi még emberek vagyunk, nem áruvédjegy, profit. Vigyétek innét ezt a mutogatós ragyást. A lelkünk nem eladó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.