A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megnyílt a MIDEST 22299

U. G.
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizedik alkalommal vesznek részt magyar cégek a MIDEST ’99 elnevezésű beszállítói kiállításon, mely tegnap nyílt meg Párizsban, és december 3-ig tekinthető meg. Az idei rendezvényen a 14 magyar cég 180 négyzetméteres területen mutatkozik be a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) segítségével. A magyar ajánlat bemutatása a nyitó napon üzletember-találkozóval kezdődött, ahol szó volt beszállítói lehetőségeinkről, a kis- és középvállalatokat támogató programunkról. Ezt követően két francia nagyvállalat, a Delphi és a Framatome számolt be magyarországi kedvező befektetési tapasztalataikról. Az üzletcentrikus szakkiállításon közel száz francia vállalatot hívnak meg a magyar standhoz. Külön gazdasági mellékletet jelentetett meg ez alkalomra az egyik legolvasottabb francia külkereskedelmi hetilap (MOCI), melyben kiemelt komoly érdeklődés mutatkozik a francia cégek részéről a magyar beszállítók iránt, bizonyos, hogy komoly üzletkötésekre lehet számítani. A múlt évben Franciaország hazánk ötödik legnagyobb külkereskedelmi partnere volt. Az áruforgalom elérte a kétmillió dollárt, a magyar kivitel 875,5 millió dollár, a behozatal 1248,3 millió dollár volt. Mind kivitelben, mind behozatalban a gépek és berendezések teszik ki a forgalom felét. A járművek és részegységek exportjának növekedése 60 százalék volt. A franciák magyarországi beruházásai meghaladták a kétmilliárd dollárt. Ezzel Franciaország a harmadik helyet foglalja el a magyarországi külföldi beruházások között. A legnagyobb francia befektetéseket az energiaipar, a telekommunikáció, a kereskedelem, a gyógyszeripar, az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területén tartják nyilván.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.