Megosztott MSZP

Pézé226MTI
1999. 11. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár erről hivatalos határozat még nem született, a különböző pártfórumokon egyértelműen az az álláspont fogalmazódott meg, hogy a szocialista pártnak szándékában áll államfőjelöltet állítani – közölte Lendvai Ildikó frakcióvezető-helyettes, az MSZP elnökségi tagja. A politikus annak kapcsán beszélt erről az MTI-nek, hogy Katona Béla szocialista képviselő a Napi Magyarországnak azt nyilatkozta: nem kell az MSZP-nek köztársaságielnök-jelöltet állítania. Szerinte ugyanis ennek csak közvetlen választás esetén van értelme. Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: az ország legerősebb pártjának még akkor is kell jelöltet állítania, ha a parlamenti többség saját szája íze szerint dönt, hiszen meg kell mutatnia az MSZP-nek, hogy ő milyen embert tartana alkalmasnak a legfőbb közjogi méltóság tisztségére. Tájékoztatása szerint a jövő év elejétől a szocialisták egy széles körű tájékozódási folyamatot kezdenek az MSZP lehetséges államfőjelöltjének kiválasztása érdekében, jelenleg még nincs személyi javaslatuk. A párt alapszabálya szerint a jelöltállításról az MSZP kongreszszusa dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.