A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Mentelmi ügyek

K. F.
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FKGP parlamenti képviselőcsoportja jövő keddre alakítja ki álláspontját arról, hogy miként szavazzon Atyánszky György mentelmi ügyében – nyilatkozta tegnap lapunknak Bánk Attila frakcióvezető. A politikus azt is elmondta: egyelőre nem tud érdemben véleményt alkotni a kisgazda képviselő mentelmi jogának felfüggesztését célzó bizottsági előterjesztésről, mivel még nem kapta kézhez a dokumentumot. Hozzátette: bízik Atyánszky ártatlanságában. Mint arról tegnap beszámoltunk, az Országgyűlés mentelmi bizottsága úgy döntött, hogy Atyánszky Györgynek a bíróság előtt kell bizonyítania ártatlanságát, mivel a közvádas eljárásokban ez a gyakorlat. A többségi állásponttal szemben Dán János kisgazda képviselő a mentelmi jog fenntartására szavazott. Más kisgazda politikusok azonban úgy vélik, hogy a frakció többsége a mentelmi jog felfüggesztése mellett kíván szavazni a keddi parlamenti ülésen. A mentelmi jog felfüggesztéséről kétharmados többséggel kell határoznia a Háznak, az FKGP-frakció magatartása érdemben nem befolyásolja a döntést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.