A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Mexikói filmek szemléje

Takács István
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szélesebb körben elég kevéssé ismert a mexikói filmművészet. Pedig a ’90-es években több olyan mű is készült a népes közép-amerikai országban, amelyet nemzetközi elismerés is övezett. Ilyen volt a Szeress Mexikóban, vagy később a Danzón, amelyre Cannes-ban is felfigyeltek. A mexikói nagykövetség és a Magyar Filmintézet most Budapesten és több vidéki városban is – Egerben, Debrecenben, Szegeden, Székesfehérvárott és Zalaegerszegen – szemlét rendez az új mexikói filmekből. A fővárosi vetítések november 6-án kezdődnek az Erzsébet körúti Örökmozgó moziban, és 12-ig tartanak. Itt is, mint a vidéki vetítéseken, a következő filmek szerepelnek: a már említett Danzón, A házasság sava-borsa, az Éjszakai gyilkosság, az Édenkert, a Ki nevet a végén? és A lázadás évei. A filmeket spanyol hanggal, magyar hangalámondással és angol feliratokkal vetítik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.