A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Mezey-téma a napirenden

Nemes Károly
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó kérdés még csak egy napirendi pontot sem „érdemel” a Magyar Labdarúgó-szövetség ma délelőtti elnökségi ülésén. Berzi Sándor főtitkár szerint az ülés elején dr. Mezey György alelnök csupán bejelenti, hogy a technikai igazgatónak felkért szakember milyen feltételekkel milyen további tisztséget vállal az MLSZ-ben, ha vállal egyáltalán...Az MLSZ vezető testülete előző, október 29-i ülésén elfogadta a Mezey György által kidolgozott szakmai tervezetet, mint a szövetség négyéves szakmai stratégiáját, s felkérte az UEFA-rendszerű edzőképzés hazai vezetőjét a technikai igazgatói munkakör betöltésére. A szavazás azonban nem volt egyhangú, két tartózkodás mellett egy ellenszavazatot is kapott a volt szövetségi kapitány koncepciója. Nem maradt sokáig titokban, hogy a nemleges voks dr. Bozóky Imréé, az MLSZ elnökéé volt, s ennek tudatában Mezey úgy döntött, nem vállalja el a feladatot, hanem gondolkodási időt kér – egyúttal személyes találkozót Bozókytól. A négyszemközti beszélgetést november 5-én ejtették meg a felek, ám Mezey és Bozóky is csak annyit árult el, hogy „korrekt megegyezés” született, a részletekről az érdekeltek nem nyilatkoztak. Először ugyanis az elnökség tagjait kívánják tájékoztatni, no és persze Berzi Sándor főtitkárt, aki tegnapi hívásunkkor már tudta, hogy vállalja-e – s ha igen, milyen feltételekkel – Mezey a feladatot, vagy nem: – Ismerem a volt szövetségi kapitány szándékát, de nincs jogom a nyilvánosság elé tárni, mielőtt az elnökség nem ismeri meg azt – vélekedett a főtitkár. Az elnökségi ülésen az is kiderülhet, ha Mezey visszautasítja a felkérést, szóba kerülhet-e más szakember neve, illetve talán az is, hogy szükség van-e egyáltalán a technikai igazgatói posztra. Egy újabb variáció szerint a munkakör betöltésére januárban vagy februárban térne vissza az MLSZ elnöksége, mégpedig azért, mert addigra valószínűleg elkészül a szövetség új struktúrája. A távirati irodának adott Mezey-nyilatkozat szerint Bozóky ezzel a javaslattal állt elő a négyszemközti beszélgetés során. Az új rendszer lényege: az MLSZ a jövőben egy profi, és egy amatőr alszövetségből állna. Ha ez megvalósul, a hivatásosok mellett valószínűleg szakmai igazgatóság is működik majd, és akkor nem biztos, hogy lesz technikai igazgatója az MLSZ-nek. Az elnökségi ülésre meghívót kapott Bicskei Bertalan szövetségi kapitány és Tornyi Barnabás, az olimpiai válogatott szakvezetője is, akiknek csapatuk idei teljesítményéről kell számot adniuk, majd szabályzatmódosításokat és három panaszügyet is tárgyal a testület. Az egyik reklamáció a Siófok vezetőié, akik szerint az MLSZ két bizottsága nem a kellő körültekintéssel járt el, amikor a nyíregyházi vendégjátékot bojkottáló játékossztrájk miatt a csapat nem utazott el a bajnokira, s ezért három pontot levont tőlük a szövetség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.