Moszkva kéri Bikov kiadatását

1999. 11. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz főügyészség hivatalos kiadatási kérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz az október végén a röszkei hátárátkelőhelyen Interpol-körözés alapján őrizetbe vett Anatolij Bikov krasznojarszki alumíniumkirály ügyében. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség jelentése szerint az orosz államügyészség a kiadatási kérelemhez – a két ország között jogsegélyegyezmény van érvényben – csatolta több bűnügy iratait, amelyekben két bérgyilkossággal és pénzmosással vádolják Bikovot. Az orosz vállalkozó kiadatási ügyében a magyar bírói szervek, illetve az igazságügyi minisztérium dönt majd. Anatolij Bikov ügyét fokozott figyelemmel kíséri az orosz sajtó, mivel az üzletember korábban nagy szerepet játszott Alekszandr Lebegy kormányzóválasztási kampányában, de – miután nem kívánta a helyi hatóságok ellenőrzése alá adni gazdasági birodalmát – Lebegy legnagyobb ellenlábasa lett a kormányzóságban. Az orosz sajtó egy része egyértel-műen politikai ügyet gyanít a letartóztatás hátterében.Bővebben a MAG-ban

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.