Nehéz sorozat előtt a férfi válogatott

Fazekas Zoltán
1999. 11. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi válogatott szerdán kezdi az Európa-bajnoki középdöntő csoportjában idén ráváró három mérkőzésének lejátszását. Mészáros Lajos szövetségi kapitány együttese november 24-én Ventspilsben Lettországgal, 27-én Zalaegerszegen a horvátokkal, valamint december elsején Székesfehérváron Szlovákiával találkozik. Az előkészületekről és az esélyekről a szakvezetőt kérdeztük.– Tegnap érkeztünk Mátraházára, és hétfőig itt gyakorol a keret – kezdte Mészáros. – Akkor repülővel Prágába utazunk, ahol zártkapus mérkőzést játszunk a cseh válogatottal. Ezt követően kedden indulunk Rigába, és onnan megyünk tovább Ventspilsbe. A kapitány elmondta, hogy Trummer Rudolf saroksérülés miatt feltehetően nem tart a delegációval, de a fiatal játékoson kívül mindenki egészséges. Gulyás Róbert, a francia Pau Orthez centere csak vasárnap érkezik Mátraházára, mivel szombaton még csapata bajnoki mérkőzésén szerepel. – Nehéz sorozat előtt állunk, de ahhoz, hogy a hat csapatból álló csoport első vagy második helyén végezzünk – ami a továbbjutást jelentené –, a háromból legalább két meccset kell nyernünk. Jó játékkal legyőzhetjük a letteket, de a kitűnő erőkből álló horvát válogatott ellen még annál is több kell – vélekedett Mészáros. A szövetségi kapitány az észak-amerikai profi bajnokságban, az NBA-ben szereplő Dávid Kornéllal kapcsolatban elmondta: a Chicago kosárlabdázójára a középdöntő mérkőzésein nem számíthat, mivel klubja nem engedi el a magyar játékost az idény közben, így nélküle kell kiharcolni a továbbjutást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.