A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nélkülözhetetlen fejlesztések

1999. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország NATO-csatlakozása óta fontos tapasztalatokkal lett gazdagabb, amelyek alapján megkezdődhetett a Magyar Honvédség reformja és korszerűsítése – mondta Simicskó István, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának alelnöke a „Partnerből szövetséges – Országgyűlés és NATO-integrációnk” című nemzetközi konferencián a Parlamentben, tegnap. Az Országgyűlés Külügyi Hivatalának Észak-atlanti Tájékoztató Központja és a NATO által szervezett tanácskozáson Simicskó István megnyitó beszédében hangsúlyozta: Magyarország a NATO kereteiben megvalósuló kollektív védelemben látja biztonságának garanciáit. „Támogatjuk az európai biztonsági és védelmi dimenzió kialakítását, különös tekintettel a válságkezelési képességeknek az Európai Unió keretein belül történő fejlesztésére. Valljuk, hogy a hatékony európai válságkezelés előfeltétele a transatlanti kapcsolatok változatlan szilárdsága, illetve a stratégiai együttműködés az Európai Unió és a NATO között”– hangsúlyozta. Edgar Buckley, a NATO főtitkárhelyettese arról szólt, hogy Magyarország fontos szerepet játszott a NATO válságkezelési műveleteiben mind Boszniában, mind Koszovóban. A szövetség nagyra értékelte az új tagország azonnali segítségét, illetve az AFOR-ban és a KFOR-ban való részvételét, amelyek során az is kiderült, hogy betartotta szavát, és hűséges társnak bizonyult. „A NATO arra törekszik, hogy teljes mértékben ki tudja használni a Partnerség a bé- kéért program adta lehetőségeket, illetve fontosnak tartja az Oroszországgal való együttműködését, amely talán nehézségekbe ütközött az elmúlt hónapok során, de a szövetség továbbra is elkötelezett ez ügyben”– fogalmazott. „A NATO továbbra is fontosnak tartja a nyitott ajtók politikáját; a három újonnan csatlakozott ország – Magyarország, Csehország és Lengyelország – különlegesen fontos szerepet vállalhat ebben”– hangsúlyozta. Edgar Buckley rámutatott, hogy a teljes integrációhoz hosszú ideig tartó pénzügyi hozzájárulás szükséges. Ezért fontos, hogy Magyarország – vállalásának megfelelően – évente a nemzeti össztermék 0,1 százalékával növelje védelmi kiadásait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.