A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nem lesz vásár

Gidró Kriszta
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hetes vita végére került pont azzal, hogy a Lipótvárosi Kft. tegnap reggel levélben tudatta: nem pereli a fővárost azért, mert az első döntéssel ellentétesen mégsem a cég rendezi a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. Az ügyben illetékes testület, a várostervezési és városképvédelmi bizottság ugyanis október 20-i ülésén egyhangúlag a kft.-nek ígérte a vásár rendezési jogát. A grémium döntését azonban Demszky Gábor főpolgármester városképi szempontok miatt megvétózta. Október 27-én a bizottság többsége már úgy szavazott: a Lipótvárosi Kft. helyett a Budapesti Turisztikai Hivatal (BTH) rendezi az idei karácsonyi vásárt. A döntés után a Lipótvárosi Kft. arról értesítette a fővárost: kártérítési pert indít, ugyanis jogilag érvényesnek találja a Vörösmarty térre kiadott vásárrendezési engedélyt. Schiffer János főpolgármes-ter-helyettes tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a környék lakosságának és a helybéli boltosoknak lett elegük az egyre inkább zsibvásárra hasonlító rendezvényből. Ezért a városvezetés már márciusban döntött arról, hogy idén a BTH rendezheti a vásárt, s a szervezés is elkezdődött. Az árusítók mindegyike népművész és iparművész, így „eltűnik a műanyag bóvli, csak természetes anyagból készült karácsonyi ajándékok lesznek majd”. Cselovszki Zoltán (Fidesz), a várostervezési és városképvédelmi bizottság elnöke lapunknak úgy nyilatkozott: a BTH ajánlata csupán az október 27-i ülésre érkezett meg. A városatya szerint a kft. azért nem rendez vásárt a Felvonulási téren, mert egy ilyen rendezvényt két hét alatt nem lehet megszervezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.