Nincs döntés Helmeczyről

1999. 11. 21. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz Szabolcs megyei választmánya szombati ülésén nem szavazta meg, hogy a testület felvegye napirendjére Helmeczy László kizárási ügyét – tájékoztatott Seszták Oszkár, a párt nyíregyházi irodavezetője. Elmondta: a kizárási kérelmet a választmánynak kötelező lett volna tárgyalnia, így a testület alapszabályt sértett. Az irodavezető úgy véli, hogy az ügy a Fidesz országos választmánya elé kerül. A párt egy nyírségi csoportja azért kezdeményezte Helmeczy László országgyűlési képviselő kizárását, mert szerinte megsértette a párt jó hírnevét akkor, amikor a Fidesz hivatalos jelöltjével, Tóth Andrással szemben indult a közgyűlés elnöki posztjáért. – Nagy elégtétel számomra, hogy a Fidesz megyei választmánya elvetette, hogy napirendjére tűzze kizárásomat – közölte Helmeczy, aki szerint a döntés azt jelzi, hogy a testület többsége elismerte munkáját. A Fidesz országos elnöksége levélben fejezte ki egyetértését, hogy a párt helyi szervezete Tóth Andrást jelölte a közgyűlés elnökének. Ennek fényében valószínűsíthető, hogy az országos kizárja Helmeczyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.