A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nincs már veretlen az NBA-ben

Fazekas Zoltán
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 5. játéknapján ötpontos vereséget szenvedett az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó Portland TrailBlazers a Utah Jazztől, így nincs már veretlen gárda az NBA-ben. Dávid Kornél csapata, a Chicago Bulls ezúttal hazai pályán kapott ki a Phoenix Sunstól, így a hatszoros bajnoknak még mindig nem sikerült győznie az idei szezonban.A nyáron alaposan megerősödött Portland (az együtteshez szerződött a volt chicagói Scottie Pippen a Houston Roc-ketstől, a német Detlef Schrempf a Seattle SuperSo-nicstól, valamint az olimpiai aranyérmes Steve Smith az Atlanta Hawkstól) az első négy fordulóban nem talált legyőzőre, de ezúttal fejet kellett hajtania a hazaiak előtt. A Jazzben Karl Malone, a tavalyi idény alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP) nyújtott kiemelkedőt. A Postás becenevű kosárlabdázó 24 pontot szerzett, és mellé lekapkodott 8 lepattanót. – Saját magunkat vertük meg. Ha legalább a lefutások után adódott lehetőségeink felét kihasználjuk, simán nyerünk – fogalmazott Pippen, aki mindössze 9 pontig jutott. A Nyugati főcsoport egyik bajnokesélyese, a Los Angeles Lakers magabiztosan fektette két vállra a Dallas Maverickset idegenben, annak ellenére, hogy Shaquille O’Neal ezúttal is csapnivalóan büntetőzött. Az arany-lilák első számú gólgyá-rosa a vonalról 14 kísérletből mindössze háromszor talált a gyűrűbe, ám így is 27 pontot és 10 lepattanót gyűjtött. A Lakers az Óceáni csoport második helyén áll, 4-1-es győzelem/vereség mutatóval. Ezúttal sem sikerült nyernie a Dávid Kornélt is a soraiban tudó Chicago Bullsnak, amely hazai közönsége előtt kapott nagy méretű zakót a Phoe-nixtől, így már negyedik vereségét szenvedte el. A magyar kosárlabdázó 10 percig volt pályán, és ezalatt hét pontot szerzett. A Chicago 1967-ben rajtolt utoljára ilyen rosszul, amikor kilenc vereségig meg sem állt. Eredmények: Chicago Bulls– Phoenix Suns 80-103, Miami Heat– Indiana Pacers 113-101, Utah Jazz– Portland TrailBlazers 92-87, Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers 101-123, Golden State Warriors– San Antonio Spurs 89-118.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.