A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Önbevallást kérnek

B. L.
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rogán Antal és Gyürk András fideszes képviselők által javasolt párttörvény-módosítás megtiltaná, hogy a pártok választási együttműködést kössenek a gyermekszervezetekkel. Az indítvány elfogadásához kétharmados parlamenti többség szükséges.A párttörvény eddig is tiltotta, hogy a politikai pártok tanintézetekben, iskolákban működjenek. A tilalom érvényesítése érdekében, valamint azért, hogy a gyermekek szellemi fejlődését pártpolitikai célok ne befolyásolják, a Fidesz képviselői a jogszabály kiegészítését javasolják. Ennek értelmében azok a gyermekszervezetek, amelyeknek az alapszabálya 14 éven aluliak tagságát is megengedi, nem köthetnének választási együttműködést semmilyen párttal. Rogán Antal a módosítást azzal indokolta: a pártoknak nem az iskolákban, a politikának pedig nem a gyermekek között van a helye. A módosítás elfogadásához kétharmados többségre van szükség, ezért a fideszes képviselők minden frakcióvezetőtől azt kérték, hogy támogassa javaslatukat, ha egyetért annak tartalmával. A javaslat hátterében a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) és az Magyar Úttörők Szövetsége nemrégiben aláírt együttműködési megállapodása állhat, amelyet a Fidesz politikusai többször is politikai pe-dofíliának, illetve csont nélküli csodalénynek tituláltak. Önkéntes bevallásra szólítja fel a választásokon egy százalékot elért pártokat, valamint a társadalmi szervezeteket vagy azok jogutódjait a pártok ingatlanhasználatát és tulajdonviszonyát vizsgáló parlamenti albizottság – döntött a testület tegnapi ülésén. Emellett kezdeményezik azt is, hogy a Kincstári Vagyonigazgatóság (KBI) bocsássa rendelkezésükre: a pártok milyen állami ingatlanokra vagy ingatlanrészekre szereztek ingyenes használati jogot 1989 és 1998 között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.