Önbevallást kérnek

B. L.
1999. 11. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rogán Antal és Gyürk András fideszes képviselők által javasolt párttörvény-módosítás megtiltaná, hogy a pártok választási együttműködést kössenek a gyermekszervezetekkel. Az indítvány elfogadásához kétharmados parlamenti többség szükséges.A párttörvény eddig is tiltotta, hogy a politikai pártok tanintézetekben, iskolákban működjenek. A tilalom érvényesítése érdekében, valamint azért, hogy a gyermekek szellemi fejlődését pártpolitikai célok ne befolyásolják, a Fidesz képviselői a jogszabály kiegészítését javasolják. Ennek értelmében azok a gyermekszervezetek, amelyeknek az alapszabálya 14 éven aluliak tagságát is megengedi, nem köthetnének választási együttműködést semmilyen párttal. Rogán Antal a módosítást azzal indokolta: a pártoknak nem az iskolákban, a politikának pedig nem a gyermekek között van a helye. A módosítás elfogadásához kétharmados többségre van szükség, ezért a fideszes képviselők minden frakcióvezetőtől azt kérték, hogy támogassa javaslatukat, ha egyetért annak tartalmával. A javaslat hátterében a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) és az Magyar Úttörők Szövetsége nemrégiben aláírt együttműködési megállapodása állhat, amelyet a Fidesz politikusai többször is politikai pe-dofíliának, illetve csont nélküli csodalénynek tituláltak. Önkéntes bevallásra szólítja fel a választásokon egy százalékot elért pártokat, valamint a társadalmi szervezeteket vagy azok jogutódjait a pártok ingatlanhasználatát és tulajdonviszonyát vizsgáló parlamenti albizottság – döntött a testület tegnapi ülésén. Emellett kezdeményezik azt is, hogy a Kincstári Vagyonigazgatóság (KBI) bocsássa rendelkezésükre: a pártok milyen állami ingatlanokra vagy ingatlanrészekre szereztek ingyenes használati jogot 1989 és 1998 között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.