A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Orbán Péter elégedett

Bálint
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben egyesek bírálják a magyar rendőrséget, az eredményességi mutatók arról tanúskodnak, hogy a testület tagjai említésre méltó teljesítményeket érnek el – jelentette ki Orbán Péter országos rendőrfőkapitány, miután tegnap beiktatta tisztségébe Balogh Zoltán alezredest, Szeged új rendőrkapitányát. A főrendőr biztatónak tartja, hogy idén csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Vonatkozik ez a gépkocsi- és betöréses lopásokra is. Csongrádban ugyanilyen tendenciát lehet tapasztalni. Ez a megye azonban kitűnő abban, hogy itt pénzintézetet még nem raboltak ki. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot csak dicsérni lehet azért, mert kiváló programot dolgozott ki a tanyavilág biztonsága érdekében, ahol sok idős és magányos ember él. Orbán úgy véli: Szeged közbiztonsága – miként az ország többi településéé is – hagy némi kívánnivalót maga után, de ezen a téren sehol sem tökéletes a helyzet. Nagyra értékelte azt a munkát, amelyet Szőke Péter ezredes, eddigi szegedi rendőrkapitány fejtett ki, akinek sikerült bebizonyítania a város lakóinak, hogy a rendőrség tényleg polgárbarát. Kiváló szervezéssel azt is megoldotta, hogy jó eredményeket értek el a bűnüldözés területén, bár néhány évvel ezelőtt egyesek Szegedet még a bűnök városának aposztrofálták. A rendőrség anyagi helyzete, műszaki felszereltsége kifogásolható, de ennek ellenére a bűnüldözés területén olyan eredményeket ér el, amelyekkel kevés európai ország kérkedhet. Leszámítva egy-két rendhagyó esetet, az országos főkapitány szerint az is figyelemre méltó, hogy a rendőrségnek sikerült széles körben megtisztulnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.