A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Orbán válaszlevele a SZEF-nek

B. Á.
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stumpf Istvánt, a Miniszterelnöki Hivatal vezetőjét bízta meg Orbán Viktor azzal, hogy tárgyaljon a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy, a szervezet által javasolt középtávú felzárkóztatási megállapodás kidolgozásáról.Orbán Viktor miniszterelnök kedden válaszolt a SZEF azon levelére, amelyben a konföderáció a jövő évi béremelésekre vonatkozó kormányzati javaslatokat kifogásolta – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szabó Endre, a SZEF elnöke. Hozzátette: a javaslatok még a kormány által előirányzott 2-2,5 százalékos reálkereset-növekedést sem garantálják. A SZEF ugyanakkor jövőre a közszférában minimálisan 12 százalékos béremelést tart elfogadhatónak az illetményalapok 14,-14,5 százalékos növelése mellett, továbbá javasolta egy középtávú felzárkóztató megállapodás megkötését. A miniszterelnök válaszlevelében arról tájékoztatta a konföderációt: Stumpf István minisztert bízta meg, hogy a kormány részéről folytasson tárgyalásokat a SZEF-fel. Orbán Viktor továbbá kilátásba helyezte, hogy amennyiben konkrét megállapodások születnek, maga is bekapcsolódik a tárgyalások befejező szakaszába. Szabó Endre hangsúlyozta: kedvezőnek ítélik a kormányfő válaszát a felzárkóztatási program előkészítését célzó tárgyalássorozatot illetően, azonban ez a megállapodás nem kerülheti meg a közszféra jövő évi helyzetét érintő kérdéseket. Elsősorban a bérekkel és keresetekkel kapcsolatos szakszervezeti követelések érdemi megtárgyalását szeretnénk – mondta az elnök. Az érdekegyeztetés megkezdésének időpontját legkésőbb jövő hétfőre tűzte ki a SZEF. A sajtótájékoztatón elhangzott: mivel több, a SZEF kötelékébe tartozó szakszervezet is tagja a múlt péteken megalakult országos közszolgálati sztrájkbizottságnak, és mivel a konföderáció is egyetért annak követeléseivel, a kormány válaszától függ a bizottság és a SZEF esetleges későbbi összefogása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.