A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ősi gyökereink nyomában

M. G.
1999. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népmesék szimbólumrendszerének vizsgálata céljából rendez félévente konferenciát a békéscsabai Életfa Kulturális Alapítvány. A soron következő fórumra november 19–21. között kerül sor Miskolcon. A Nagy Lajos Király Magánegyetem közreműködésével szerveződő tanácskozás elsősorban ismeretterjesztő jelleggel zajlik, az érdeklődők november 10-ig jelezhetik részvételi szándékukat.Mint Koszecz Sándor, az alapítvány vezetője lapunknak elmondta, a konferencia szorosan kapcsolódik a népi kultúra, a hagyományok ápolásának az alapítvány által képviselt programjához, az úgynevezett organikus, természetes kultúra népszerűsítéséhez. Kulcsfontosságú, hogy a számunkra átörökített tudásanyag, népi bölcsesség továbbra is gazdagítsa szellemiségünket, eleven része legyen, hangoztatják a szervezők. Bajkán László fiatal kutató Bimbó címmel tart előadást, amelyben egy magyar népmesét elemez. Gyárfás Ágnes Generációs megváltás a népmesékben című dolgozatát ismerteti, Végvári József népdalaink kulcsszavainak járt utána, előadása Ha te tudnád, amit én..., míg Pap Gábor művészettörténészé Be vagyunk zárva – népdalokba, balladákba, népmesékbe címmel hangzik el. A konferenciasorozaton szép számmal vesznek részt gyermekek, pedagógusok, könyvtárosok, szakemberek, s már ez is jelzi, mondta az alapítvány vezetője, hogy a népmesék, a népi kultúra mindannyiunkhoz szól. A részvételi szándékot az érdeklődők november tizedikéig jelezhetik a 06-66/437-195-ös telefonszámon. Az alapítvány anyagi helyzete jelenleg még nem engedi meg, hogy az előadások anyagát kötetben is megjelentessék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.